Hlavní obsah

Csaplár mezi kandidáty? V Příbrami se potkal s Berbrem

Praha

Jaroslav Šilhavý, Vítězslav Lavička, Karel Krejčí. Podle všeho nejžhavější kandidáti na pozici trenéra fotbalové reprezentace, od které byl po pondělním pětigólovém výprasku s Ruskem odvolán Karel Jarolím. Na Strahově však údajně padlo také jméno příbramského kouče Josefa Csaplára.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Josef Csaplár během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

„Pokud jsem mezi kandidáty, pochopitelně mě to těší. Aby mi ale někdo řekl pojď, v takové rovině to neleží," reagoval Csaplár pro Sport.cz. Během úterního přípravného duelu české dvacítky s Portugalskem v Příbrami s ním prohodil pár vět místopředseda Fotbalové asociace ČR za Čechy Roman Berbr. Má se za to, že právě on společně se šéfem FAČR Martinem Malíkem mají v otázce budoucího trenéra národního mužstva hlavní slovo.

Csaplár je v kurzu. To, co se mu povedlo v Příbrami, vzbuzuje značný ohlas. Když loni v květnu k Litavce dorazil, přivítala ho takřka prázdná kabina. Od majitele klubu Jaroslava Starky dostal volnou ruku, během dvou měsíců Csaplár stvořil nový tým, mix zkušených borců s neznámými mladíky, se kterým do Příbrami vrátil první ligu. I díky ofenzívnímu stylu, který dlouhodobě razí, vyletěl jako kometa útočník Jan Matoušek. Slavia za něj k Litavce poslala 40 miliónů korun.

Muž, který v roce 2002 dovedl spolu s Ladislavem Škorpilem k premiérovému mistrovskému titulu liberecký Slovan a s Plockem vyhrál Polský pohár, na reprezentační úrovni už působil. Před sedmi lety byl se sedmnáctkou na mistrovství světa.

Kromě Csaplára se ve fotbalovém zákulisí skloňuje také jméno Karla Poborského. Jeden z nejlepších tuzemských fotbalistů v historii je patronem mládežnických akademií, s nabídkou na kouče národního týmu ho podle jeho slov zatím nikdo neoslovil.

Kdo podle vás bude koučem české reprezentace po Karlu Jarolímovi?
Karel Krejčí
1,6 %
Jaroslav Šilhavý
43,5 %
Josef Csaplár
29,4 %
Vítězslav Lavička
2,9 %
Karel Poborský
14,4 %
Někdo jiný
8,2 %
Celkem hlasovalo 21338 čtenářů.

Reklama