Hlavní obsah

Slovenský rebel Weiss potvrdil konec v reprezentaci: Z Hapalovy strany necítím žádnou důvěru

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Slovenský fotbalista Vladimír Weiss (28), který v pondělním utkání s Českou republikou předčasně opustil lavičku svého mužstva v rozhovoru pro server šport24.sk, řekl, že z Hapalovy strany necítí žádnou důvěru ani respekt. „Pod Hapalem už hrát nebudu,“ potvrdil dřívější zprávy o tom, že už nebude za slovenský národní tým hrát.

Pavel Hapal o chování Vladimíra Weisse.Video: Sport.cz

 
Článek

Předčasný odchod z lavičky během zápasu s Čechy označil fotbalista za vyvrcholení všech emocí, které prožíval v průběhu posledního reprezentačního srazu. Svého rozhodnutí nelituje a podle jeho slov spoluhráči i jeho otec tento krok chápou.

„Ze strany trenéra Hapala jsem měl indicie, že budu jednou z opor reprezentace společně s Hamšíkem a Škrtelem. To byla pro mě jedna z největších motivací pokračovat. Osobně si myslím, že v reprezentaci jsem neřekl poslední slovo, ale pod trenérem Hapalem hrát nebudu, protože z jeho strany nepociťuji žádnou důvěru a respekt vůči mně,“ řekl Weiss.

„Samozřejmě, je mi to líto, že momentálně nebudu v reprezentaci. Především kvůli atmosféře a vztahům mezi hráči. Pokaždé jsem se na srazy těšil a určitě mi to bude chybět. Ale je to rozhodnutí, kterého nelituji,“ dodal.

Weiss v rozhovoru tvrdí, že s Hapalovým předchůdcem Jánem Kozákem žádné problémy neměl. „Na srazy jsem pokaždé přišel připravený na sto procent. S otcem (Weiss starší je reprezentačním trenérem Gruzie – pozn. red.) jsem své rozhodnutí hned po utkání prodiskutoval. Netěší ho to, ale jako moje největší opora mě plně akceptuje,“ uvedl.

Zprávy o tom, že se Weiss rozhodl nepokračovat v národním týmu, se objevily už ve středu. Nyní je fotbalista potvrdil.

Hapal se k jeho rozhodnutí vyjádřil na webu Slovenského fotbalového svazu. „Vladův postoj, že nebude pod mým vedením reprezentovat, respektuji,“ uvedl kouč, podle kterého ovšem na druhé straně Weiss ukázal, že nerespektuje své spoluhráče, realizační tým a ani trenéra samotného. „Ale to pro mě není až tak určující. Jsem rád, že neoznámil definitivní konec v reprezentaci, a přeji mu, aby ho nejen v národním mužstvu, ale i v klubu vedl trenér, kterého by si on mohl vybrat,“ pokračoval Hapal.

Situace jej podle vlastních slov mrzí, protože v průběhu srazu byla debata s hráčem nadstandardní a produktivní. „Nikdy jsem však neslíbil, že v těchto dvou utkáních bude hrát. Vlado to celé špatně pochopil. Jeho důležitá pozice byla v tom, že patří ke zkušeným reprezentantům. Pro mě je stejně důležitý první i čtyřiadvacátý hráč v týmu. Tímto vyjádřením považuji celou věc za uzavřenou a chci se věnovat už pouze své trenérské práci,“ dodal Hapal.

Reklama

Související témata: