Hlavní obsah

Proč to Schickovi střílí v reprezentaci a v Římě ne? Sám to vysvětluje

Paráda, jakým nádherným gólem se v posledním zápase Ligy národů proti Slovákům blýskl legionář Patrik Schick. Podzim v reprezentačním dresu mu vyšel vůbec náramně, neboť ve čtyřech posledních utkáních se zapsal hned třikrát mezi střelce, takže nový kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý si pochvaluje, že našel kanonýra. V barvách římského AS se sice Schick prosazuje těžce, z klubu však v žádném případě nemíní prchnout. V rozhovoru pro klubovou televizi to ostatně znovu potvrdil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Patrick Schick o reprezentaci i konkurenci v AS ŘímVideo: sntv

 
Článek

Spekulací se kolem něho vynořuje spousta, o jeho odchodu z Říma se na stránkách italských novin i internetových portálů píše v jednom kuse.

„Bylo by jednoduché se vzdát a odejít, ale takový já nejsem. Nic nezabalím a věřím, že se i v dresu AS v Sérii A prosadím," ujišťuje Patrik Schick, který na podzim zasáhl do šesti ligových střetnutí, v nichž vstřelil jednu branku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Patrik Schick (vpravo) střílí vítězný gól utkání Ligy národů se Slovenskem. Obránce Milan Škriniar už zasáhnout nestačil.

Vlastimil Vacek

Proč takový rozdíl mezi střeleckou potencí v české reprezentaci a v klubu? „Důvod je prostý," vysvětluje dvaadvacetiletý útočník. „Naše národní mužstvo nepatří mezi obrovské, takže spíše vyčkáváme na soupeře a spoléháme na brejky. A to je styl hry, který mně vyhovuje. V Serii A je to jiné... Tam, hrají všechny celky kompaktně, umí bránit, proto se útočníkům nenabízí moc prostoru a je tudíž složitější střílet góly."

Konkurent Džeko

Přes velkou konkurenci, kterou pro Schicka představuje v útoku AS bosenský snajpr Edin Džeko, nemíní český mladík z Říma odejít na jinou štaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Patrik Schick dělal slovenskému obránci Milanu Škriniarovi starosti.

Vlastimil Vacek

„S Džekem jsme kamarádi, i když zdravá rivalita mezi námi existuje. On už něco ve fotbale dokázal, nastřílel stovky gólů, takže se od něho mám co učit," mluví i o svém vztahu s dvaatřicetiletým Džekem, který před deseti lety hrával v Teplicích, a tudíž s Schickem mluví česky.

Reklama

Související témata: