Hlavní obsah

Šilhavý dal Sionkovi požehnání! Jardovi chci vytvořit maximální servis, říká nový reprezentační manažer

Praha

S koučem Jaroslavem Šilhavým se potkali ve Spartě, jako asistenta ho zažil také v národním týmu. Teď s novým trenérem české fotbalové reprezentace bude Libor Sionko spolupracovat v roli manažera A-týmu, kam přechází od jednadvacítky. Od Šilhavého prý dostal požehnání.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Nový manažer fotbalové reprezentace Libor Sionko.

Článek

„Když jsem nabídku obdržel, moje první kroky mířily za Jardou. Ptal jsem se ho na jeho názor. Co si o tom myslí, jestli by mu naše spolupráce vyhovovala. Jeho odpověď byla pozitivní, nebylo pak o čem diskutovat," uvedl Sionko, kterého do funkce jmenoval v úterý Výkonný výbor FAČR.

Rozhodovací proces nebyl složitý i díky profesnímu růstu. „Je to pro mě další krok nahoru. Jednadvacítka je béčko nároďáku, měli jsme výborný kolektiv. Fantastický je ale i u áčka, moc se těším," podotkl bývalý sparťanský záložník, který roky působil v FC Kodaň.

Chvíli bude sedět na dvou židlích

Rozdělení pravomocí je dané, Šilhavému bude vytvářet Sionko maximální servis. „Jarda se stará o výběr hráčů, o trenérské záležitosti. Mým přáním je, aby se nemusel start o věci okolo, aby měl volné ruce a čas na trenéřinu," řekl Sionko, který přechodnou dobu bude sedět na dvou židlích. Jeho nástupce u Lvíčat zatím nebyl jmenován.

„S výběrem se nechceme unáhlit. Je třeba najít vhodného člověka, což není otázka víkendu. Jednadvacítku si tedy nechávám ještě nějaké čas v gesci. Administrativní a organizační věci se dají zvládnout před srazy, ale během nich se už nerozdvojím. Budu se to snažit nějakým způsobem suplovat, než přijde k jednadvacítce nový manažer," pověděl Sionko, kterého těší, že reprezentace se po příchodu Šilhavého herně zvedla.

„Nároďák je v dobré kondici. V Lize národů zahrál dobře, atmosféra je výborná. Navenek působí velice zdravě. Jak říkám, moc se na všechno těším," uzavřel Sionko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.