Hlavní obsah

Kometa Slavie k premiérové pozvánce do reprezentace: Jde to rychle, je třeba zůstat na zemi, říká Král

Praha

Tomu se říká raketový vzestup! Necelé tři týdny od premiéry v základní sestavě Slavie přiletěla k záložníku Alexovi Královi první pozvánka do reprezentačního A-týmu. „Nominace je jedním z důvodů, proč dělám všechno naplno," řekl 20letý záložník v rozhovoru pro web Slavie.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Slávista Alex Král )vepředu) a Bryan Heynen z Genku.

Článek

Jak jste reagoval, když jste se o nominaci dozvěděl?

Volal mi to osobně reprezentační trenér pan Šilhavý. V tu chvíli jsem byl samozřejmě hrozně rád, vážím si toho. Pozvánka do A-týmu je přesně jeden z důvodů, proč každý den trénuji a všechny věci okolo fotbalu dělám naplno.

Očekával jste, že nominace přijde tak brzo od přestupu do Slavie?

Samozřejmě to vnímám. Stejně tak rychle, jak to jde nahoru, to ale může jít i dolů. Proto je nyní potřeba zůstat nohama na zemi a nejdůležitější je se nyní na zápasy připravovat v hlavě, protože fotbal je hrozně nevyzpytatelný. Já jenom doufám, že to bude mít vzestupnou tendenci.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Alex Král v dresu pražské Slavie.

Představuje pro vás pozvánka další impulz v kariéře?

Další motivací rozhodně je. Jednak je ale obrovsky náročné se do reprezentace dostat, zvlášť do A-týmu, a ještě mnohem těžší je se v ní udržet. Tímhle pro mě rozhodně nic nekončí a vzhledem k tomu, že už teď dostanu šanci si k tomu, jak se říká, čuchnout, budu se v ní chtít udržet. Bude záležet jenom na mně, jaké výkony budu podávat ve Slavii.

Věříte, že se v Anglii nebo s Brazílií dostanete na hřiště?

Uvidíme. Pokud ano, bude skvělé se s takovými hráči porovnat. Budou to dva krásné zápasy, jde o atraktivní soupeře. Úžasná atmosféra bude ve Wembley, tak i u nás v Edenu při utkání s Brazílií.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články