Hlavní obsah

Brazilské fanoušky okouzlil Kúdela, zvolili ho hráčem utkání. Důvod vás opravdu pobaví

Brazilští fanoušci si pořádně vystřelili z Ondřeje Kúdely. V diváckém hlasování o nejlepšího hráče přátelského utkání mezi jejich Brazílií a Českou republikou zvolili hráčem utkání právě stopera pražské Slavie, a to z jistého specifického důvodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela byl brazilskými fanoušky zvolen hráčem utkání mezi Brazílií a Českem. Na fotografii v akci během ligového utkání s Mladou Boleslaví. (ilustrační foto)

Článek

V brazilské televizi bylo jasně slyšet, jak se při oznámení jména Kúdely jakožto vítěze hlasování fanoušků komentátor přenosu začal hlasitě smát. Není to však výsměch, který by byl jakkoli namířen proti českému hráči, či pokus o dehonestaci jeho výkonu. Jeho jméno prostě připadá Brazilcům vtipné. Proč?

Řekněme, že doslovný překlad by nejspíš před dvaadvacátou hodinou večerní neprošel. Cú totiž v portugalštině označuje zadní část těla, konkrétně jde o expresivní výraz pro označení zadnice. Jednoduše o pr*el. Dela pak označuje něco jako "její".

Leckdo si možná při pohledu na záznam brazilské televize vzpomene na známého německého sprintera Manfreda Kokota, kterého v tehdejším Československu pro změnu proslavil věhlasný komentátor Karol Polák.

„Aká škoda, že u nás doma nemáme takýchto Kokotov!" zahlásil během jednoho z přenosů slavný slovenský komentátor poté, co Němec jasně vyhrál sprinterský závod a českoslovenští reprezentanti skončili na posledních místech (sedmém a osmém místě).

Reklama