Hlavní obsah

Brückner týmu dál věří, ale proti Kypru plánuje změny

PRAHA

Svému týmu dál věřím, ale v utkání proti Kypru dojde ke změnám v sestavě. Po nedělním tréninku fotbalové reprezentace na pražském Strahově to řekl její kouč Karel Brückner, který vstřebává zklamání ze sobotní domácí prohry v evropské kvalifikace s Německem 1:2.

Článek

Trenér připustil, že hráčům má za sobotní výkon co vyčítat. Zároveň ale znovu ocenil představení Německa, které českým konkurentům uštědřilo první prohru ve skupině a získalo důležité body na cestě za evropským šampionátem.

Brückner se i dnes vyhýbal příkrým výrazům, podle něj sobotní nezdar není současnou realitou české reprezentace. "O tom takhle odmítám hovořit, počkejme třeba, až skončí kvalifikace. Mužstvu pořád věřím," řekl Brückner novinářům, když po poledni skončil pozápasový trénink zaměřený hlavně na regeneraci.

Zároveň ale potvrdil, že ve středečním utkání proti Kypru v Liberci sáhne k rošádám v sestavě. Neřekl ale, na kolika místech a jakých postech sestavu obmění. "Uděláme změny. Nasadíme hráče, kteří budou mít více sil. Musíme Kypru vnutit náš styl hry, s Německem se hrálo podle jeho not. Ale teď nebudu konkrétní, nechci se unáhlit," uvedl Brückner, který podle svého zvyku veřejně odmítl hodnotit výkon některých hráčů.

Věří, že prohra nezanechá stopy

Vinu neházel ani na záložníka Tomáše Galáska, kterému zápas nevyšel podle představ a ve středu zálohy jej Michael Ballack s Torstenem Fringsem přehráli. "To nebylo jen o Galáskovi. I naši obránci měli posílit střed pole výstupem, nemůžou si tam hrát jen zónu vzadu na nikoho nebo na jednoho hráče," řekl kouč.

I necelý den po utkání měl před očima výborný výkon německé reprezentace. "V uvozovkách tu včerejší prohru nepovažuju za ztrátu. To byl zápas, kdy jsme prohráli naprosto zaslouženě, žádnou náhodou. Soupeř byl výjimečný, přehrál nás po všech stránkách," ocenil Brückner německý triumf. Podle něj hosté český tým předčili díky lepším individuálním výkonům, Brückner chválil všechny německé řady, Češi prý nedokázali odhalit žádnou soupeřovu slabinu.

"V obraně byla v podání stoperů síla, jednoduché zákroky a perfektní zajištění, záloha byla jednoduše skvělá a také útočníci byli velmi nebezpeční. Ale nutno říci, že jsme jim toho hodně dovolili," litoval Brückner.

Věří, že prohra na jeho mužstvu nezanechá příliš výrazné stopy. "Ale ztratili jsme prestiž, kredit, uvidíme, jak se to podepíše na sebevědomí. Máme tři dny na to, abychom se k tomu postavili jako k realitě, přijali prohru se vším všudy a nad Kyprem zvítězili," řekl Brückner.

Reklama

Související témata: