Hlavní obsah

Fotbal, nebo basketbal? Co bylo v televizi sledovanější

Nejsledovanějším zápasem basketbalového mistrovství světa v Číně na obrazovkách České televize byl zatím sobotní dopolední souboj mezi Českem a Brazílií. Sledovalo ho 278 000 lidí starších 15 let. Odpolední fotbalovou kvalifikaci Kosovo – Česko vidělo jen o 27 tisíc lidí více. Byly to zároveň dva nejsledovanější zápasy minulého týdne. ČTK to dnes sdělila mluvčí České televize Karolína Blinková.

Foto: Visar Kryeziu, ČTK/AP

Pavel Kadeřábek bojuje o míč v zápase proti Kosovu

Článek

"Sledovanost je samozřejmě ovlivněna časovým posunem a tedy dopolední a brzkou odpolední dobou vysílání," uvedla Blinková. Z pěti dosavadních utkání odehráli Češi tři v pracovních dnech.

Nejsledovanější zápas Česko – Brazílie se hrál ovšem v sobotu. Dívalo se na něj 18,2 procenta lidí, kteří měli v tu dobu zapnutou televizi. Tento podíl byl v porovnání s fotbalovou kvalifikací mezi Kosovem a Českem (16,6 procenta) dokonce vyšší.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Český basketbalista Tomáš Satoranský během utkání mistrovství světa proti Řecku.

Pondělní zápas Česko – Řecko (77:84), ve kterém Čechům stačila k postupu do čtvrtfinále i prohra o 11 bodů, sledovalo 225 000 diváků. Odpolední souboj USA – Brazílie (89:73), ve kterém Češi potřebovali výhru Američanů, vidělo 219 000 lidí.

Čtvrtfinále odehrají Češi ve středu od 15.00 SELČ v Šanghaji proti favorizované Austrálii. Ta má na výhru kurz 1,2:1, Česko 5,1:1. Českému týmu věří u domácích sázkových kanceláří asi desetina sázkařů.

Semifinále se uskuteční v pátek, finále v neděli, shodně v Pekingu. Češi si určitě zahrají ještě tři zápasy. V případě čtvrtfinálové porážky by hráli ještě dva duely o páté až osmé místo.

Reklama