Hlavní obsah

Musel přijít világoš od trenéra. Fotbalová reprezentace zažila kolotoč a hru kočky s myší

Praha

Byla to velká lekce. České fotbalistky utrpěly v kvalifikaci ME debakl se Španělskem 1:5. Favorit skupiny získal v Praze rozhodující náskok hned v první půli, kterou ovládl 4:0 a trenér ženské reprezentace Karel Rada musel o přestávce zvýšit hlas. „Dostaly jsme od trenéra világoš. Zaslouženě, bylo to potřeba,“ přiznala kapitánka Lucie Voňková. „Byla to obrovská lekce. Obrovskej kolotoč, ještě teď se z toho trochu vzpamatovávám,“ dodala brankářka Barbora Votíková. Jak zápas vypadal, uvidíte v našem videu.

Španělská lekce. Česká ženská fotbalová reprezentace utrpěla debakl 1:5Video: Sport.cz

 
Článek

Világoš zabral. Po změně stran to už vypadalo líp. „V první půli jsme byli bojácní, neudrželi jsme míč, nedostupovali jsme dobře, nechávali Španělkám hodně prostoru. Ve druhé půli se to zlepšilo," hodnotil trenér Karel Rada. České reprezentantky ve druhé části inkasovaly už jen jednou a minutu před koncem se dočkaly i branky, když se prosadila Voňková.

Výzvou i poučením, takové jsou zápasy s ženskou evropskou špičkou. „Ty týmy pracují s profesionálními hráčkami, my jsme neustále, řekl bych, na bázi poloprofesionálek. Takové zápasy nám ukazují, kam se máme posouvat, jakým směrem se ubírat a jak pracovat, abychom se jejich úrovni minimálně přiblížili," říká kouč Rada.

Reklama

Související témata: