Hlavní obsah

Češi utekli hrobníkovi z lopaty. Zase mají Dominátora

Velika Gorica

Během úvodních čtyř zápasů na domácí půdě se příliš neprojevila. Teprve když poprvé vyjela ven, Lvíčata konečně zazářila. Čeští fotbalisté do 21 let otočili duel v Chorvatsku otočili, zvítězili 2:1 a v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2021 zatím stále nepoznali hořkost porážky. Češi jsou díky třetí výhře z pěti zápasů na prvním místě neúplné tabulky o bod před Řeky, kteří mají zápas k dobru.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči České republiky se radují z gólu.

Článek

Mladíci ve Velike Gorici prohrávali, ale Ladislav Krejčí a Pavel Bucha zařídili obrat. Výhra na horké půdě se po pravdě příliš nečekala.

„Výsledek je opravdu skvělý. Utekli jsme hrobníkovi z lopaty. Domácí za prvních patnáct minut snad nenakopli jediný balon a my byli zakřiknutí. Byla vidět jejich skutečná kvalita, ne náhodou hrají za velké kluby. Ale postupem času jsme se zvedali a vystrašili je. Dokonce jsme neproměnili tolik šancí, že jsem si říkal, další šance už mít asi nebudeme," líčí trenér Karel Krejčí na webu FAČR.

Chorvati se ujali vedení, hosté však v závěru poločasu srovnali ze standardní situace. „V druhém poločase mi přišlo, že máme více sil. Bál jsem se kvůli neproměněným šancím, abychom neurazili štěstí, ale povedla se nám další akce, ve které byl hodně důležitý důraz Adama Hložka a Pavel Bucha si našel odražený míč a dal gól," poukazuje kouč na klíčový moment utkání.

Vítězství uhájili v euforii

„Závěr jsme odehráli v euforii, a navíc nás fantasticky podržel Martin Jedlička, který pochytal spoustu věcí. Na všech byla znát týmovost a touha dotáhnout zápas do konce. Čím víc naskakoval čas, tím víc byl tým semknutý. Hodně cenným vítězstvím jsme odčinili dvě domácí remízy z října," kvituje Krejčí.

Trenér chválí celé mužstvo, gólman Jedlička si přesto vysloužil zvláštní pozornost.

„Chytal jako Dominátor. Vybavuji si některé zápasy z dvacítky, kdy nás podržel. To samé předvedl i v Chorvatsku. Měl několik skvělých zákroků, dochytal vše v euforii a výrazně pomohl celému týmu," chválí kouč mladého brankáře.

Trenérům se vyplatily změny, k nimž po říjnových remízách sáhl.

„Hodně nám prospělo zařazení Ládi Krejčího na stopera, i když mě zároveň vnitřně mrzí, že jsem ze sestavy vyndal Dominika Plechatého, protože patřil k tahounům týmu. Pro trenéra je ale rozhodnutí těžké. Posunutí Adama Hložka do útoku byl také dobrý tah, protože se hodně statečně pral a zařídil druhý gól. A i když to Michal Sadílek nerad slyší, tak se vyplatilo nechat jej na postu levého obránce, kde hraje v Eindhovenu," vypočítává Krejčí tahy, jež přispěly k překvapivé výhře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články