Hlavní obsah

Brückner chce v Teplicích zkusit různé alternativy

Česká seniorská reprezentace odehraje ve čtvrtek modelové utkání v Teplicích, kde bude mít český národní tým šanci vypilovat formu před odjezdem do Seefeldu a následným důležitým kvalifikačním duelem o postup na ME v Německu. „Přátelské utkání v Teplicích využijeme k tomu, abychom si s hráči osvojili návyky, které po utkáních ve svých klubech už asi zapomněli,“ řekl na úterní tiskové konferenci trenér Karel Brückner.

Článek

Čtvrteční přátelské utkání nevidí český kouč jako modelový zápas a považuje jej za výhodnější než možnost utkat se s týmem Jihoafrické republiky, o kterém se uvažovalo. „Chceme si oživit jisté návyky, které se z kluků v oddílu občas vypaří, když tam hrají s jinými spoluhráči a při jiné taktice,“ vyjmenovával český stratég pozitiva přátelského utkání na severu Čech.

Před kvalifikačním utkáním o postup na ME, které český národní tým odehraje 17. října v Mnichově se tak dostane národnímu týmu možnosti sehrát se na českém území ještě na stadiónu Na Stínadlech. „ Zkusíme různé alternativy. Hra na velkém hřišti, to je to, co potřebujeme. Ovšem nebudeme to nijak modelovat,“ pokračoval Brückner na tiskové konferenci.

Trenéra české reprezetnace v současné chvíli trápí viróza Sionka se Zápotočným a z důvodů narození potomka se omluvil také David Rozehnal. „O situaci ohledně Zdeňka Grygery jsem mluvil s jeho agentem Zdeňkem Nehodou, který mi řekl, že odehrával poslední zápasy v křečích a že se necítí úplně v pořádku,“ vysvětlil absenci českého obránce Juventusu.

Absolutně žádné cestování nebude

Možné výtky ohledně cestování českých reprezentantů Brückner jednoznačně smetl ze stolu. „ Nejvíce jsme toho nacestovali v San Marinu. Na trénink, na zápas, na letiště - vše nám zabralo minimálně hodinu. Tady budeme v nám dobře známém prostředí v Seefeldu, kam nám to do Mnichova bude trvat na zápas jenom hodinu. Absolutně žádné cestování nebude,“ řekl k místu pobytu reprezentace, kam se v tým přesune v pátek.

Do utkání v Mnichově bude moci nastoupit i jako posledně nominovaný slávistický záložník Daniel Pudil. V pondělním derby načal sparťanského rivala první brankou a trenérovi reprezentačního áčka tak poslal vzkaz, že se s ním může počítat. „Daniel Pudil podává dobré výkony, navíc nám to otevírá další alternativy a systémy,“ vysvětlil Brückner nominaci levonohého záložníka.

Reklama

Související témata: