Hlavní obsah

Brückner doplnil nominaci o debutanta Kladrubského

TEPLICE

Trenér českých fotbalistů Karel Brückner doplnil kádr připravující se na kvalifikační duel s Německem o univerzála Jiřího Kladrubského ze Sparty. Jednadvacetiletý obránce se dočkal premiérové pozvánky do národního týmu, v kterém se po jeho příchodu bude připravovat dvacítka hráčů. Informoval o tom mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Článek

Pozvánka do národního týmu Kladrubského příjemně překvapila. "Znamená to pro mě strašně moc, jsem strašně šťastnej. Nemohu tomu ještě pořádně uvěřit, vůbec jsem to nečekal. Klepou se mi ruce, ale strašně se těším," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK mladý sparťan a už plánoval, jak si zatrénuje s ostatními spoluhráči.

"Potkám se v jednom týmu s hvězdami českého fotbalu. Hrál jsem proti Tomáši Rosickému, teď si s ním zatrénuju. Těším se také, jak si zastřílím na Petra Čecha. Je to jako sen," rozplýval se Kladrubský.

Zrovna měl namířeno na dopolední trénink pražské Sparty, když mu zazvonil mobil od Poborského. "Hlavně, když mi volal Karel, tak jsem si říkal, proč mi volá. Jsem moc rád, že jsem tu donominaci slyšel právě od něj," pochvaloval si příjemnou zprávu od svého někdejšího šéfa v Českých Budějovicích.

V jihočeském celku Kladrubský ještě na jaře působil, ale po přestupu do nejbohatšího českého klubu nabrala jeho kariéra na obrátkách. "Byl jsem rád, že jsem přestoupil do Sparty, ani jsem nepočítal, že se hned takhle chytím. Trenér Bílek mi říkal, že je rád, že jsem se takhle rychle zapracoval, že většinou každý potřebuje tak půl roku. No a teď reprezentace, to je něco neuvěřitelného," pochvaloval si Kladrubský.

Kladrubský: Plány na víkend jsem rád změnil

Jednadvacetiletý univerzál tak místo tréninku na Letné nasedl do auta a spěchal do Teplic. Tam se měl hlásit v půl jedenácté, ale nakonec dorazil se zpožděním, protože si zapomněl pas a ani dopravní situace v Praze mu nepomohla. Pozvánka Kladrubskému také narušila plány na víkend, ale rád je změnil. "Měli jsme jet s přítelkyní do Budějic za rodiči. Hned jsem jí volal, moc mi to přeje. Volal jsem taky našim, nevadí jim, že nepřijedu," prohlásil Kladrubský.

Před premiérou v reprezentaci se mu prý nervozitou chvílemi klepou ruce, ale překonat to mu mohou pomoci spoluhráči ze Sparty nebo kamarádi z mládežnických reprezentací. "Bude tam Honza Šimůnek, Kulda (Marek Kulič) nebo Zdeno Pospěch. Jinak znám většinu hlavně z televize a novin. Poznám národní tým nejen jako divák, ale i atmosféru uvnitř," těšil se.

Zda si zahraje v Německu, o tom vůbec nepřemýšlí. "To je jen na trenérovi. Ale já jsem vůbec rád, že si s klukama můžu zatrénovat. Doufám, že tu nebudu naposled," přál si.

Kladrubský dosud patřil k oporám jednadvacítky, za kterou odehrál osm zápasů, a patřil k nejlepším českým hráčům na nevydařeném červnovém mistrovství Evropy v Nizozemsku. Nastoupit může v obraně či záloze, tedy na místech, kde má reprezentace momentálně nejvíc otazníků vzhledem k trestu Marka Jankulovského a ke zdravotnímu stavu Tomáše Zápotočného a Libora Sionka, kteří dorazili na sraz s nachlazením. V rekonvalescenci po svalovém zranění je také kapitán Tomáš Rosický.

Český tým se připravuje v Teplicích, kde ve čtvrtek sehraje přípravné utkání s domácím prvoligovým týmem, v pátek mužstvo čeká letecký přesun z Prahy do Innsbrucku a v nedalekém Seefeldu třídenní pobyt před středečním duelem v Mnichově.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články