Hlavní obsah

Sionko: Pro tyhle chvíle se hraje fotbal

Pouhých 113 sekund trvala euforie německých fanoušků při středečním utkání evropské kvalifikace proti Česku. Nabité tribuny v mnichovské Allianz Areně záhy po startu utkání bezmocně sledovaly, jak se za spící obranou domácích prosadil po spolupráci s Janem Kollerem Libor Sionko. "Šli jsme do zápasu s tím, že tady chceme urvat minimálně bod," odtajnil po utkání střelec první branky.

Článek

Jak moc byl důležitý první gól, který jste dal hned ve druhé minutě?

Hodně nám pomohl. Honza Koller stál zády k bráně, sám nemohl zakončit a dal mi výborný balón. Bylo opravdu lehké to dát. Pro Němce to asi byla nečekaná sprcha.

Co bylo podle vás klíčové?

Že jsme hráli to, co jsme si řekli. Druhý gól je zlomil. My jsme se pak stáhli do bloku a mohli jsme vyrážet k rychlým brejkům. Nakonec jsme přidali ještě třetí branku, je to nádhera. Pro tyhle chvíle se fotbal hraje.

Vyhrát 3:0 v Německu se někomu hned tak nepoštěstí...

Tohle asi nečekal nikdo z nás. Šli jsme do zápasu s tím, že tady chceme urvat minimálně bod. Nakonec to vyšlo nad očekávání, prostě paráda.

Přitom byl český tým oslaben o některé opory, zranění nakonec nepustilo na trávník Tomáše Rosického...

Museli jsme se s tím vypořádat. Byli jsme připraveni na variantu, že Rosa hrát nebude, už den před zápasem. Museli jsme s tím počítat, protože svalové zranění je nevyzpytatelné. Tušil jsem, že nám Tomáš v tomhle utkání nebude moci pomoct. Zvládli jsme to přesto výborně, byl to skvělý týmový výkon. Ukázali jsme, že jsme pořád silné mužstvo. Ale v dalších zápasech budeme Tomáše potřebovat.

Reklama

Související témata: