Hlavní obsah

Fotbaloví mladíci touží na Ukrajině urvat body

ZÁPOROŽÍ/PRAHA

Neodjet s prázdnou! Uhrát na Ukrajině aspoň bod, či ještě lépe zvítězit chtějí čeští mladíci ve středečním pokračování kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let. Jen to je reálně udrží ve hře o první postupové místo či alespoň druhou pozici, z níž půjdou do následné baráže čtyři nejlepší z deseti skupin.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Martin Fenin (č. 9) se raduje z Lubošem Kaloudou z gólu

Článek

„Ukrajinu můžeme v případě dobrého výsledku tak říkajíc odříznout, ale soupeř také vnímá, že tento zápas je možná klíčový pro další vývoj,“ říká před bitvou v Záporoží trenér Vítězslav Lavička. Pokud jeho tým vyhraje ve středu i ve zbylých dvou utkáních, postup ho nemine. „Musíme jet na doraz, na krev,“ velí kouč.

Podoba jedenáctky se odvine i od toho, zda bude moci hrát Pekhart, otřesený v sobotním duelu s Tureckem. Po středečním souboji Češi kvalifikaci zakončí až v září: s Ukrajinou doma a s Turky venku.

Zatím vedou Ukrajinci s jednobodovým náskokem na český tým, za nímž jsou o další bod Turci. Ti ale odehráli o zápas méně než Češi a o dva než Ukrajina. Tu dvakrát porazili. S Lavičkovým celkem v sobotu remizovali. „Tuhle ztrátu chceme odčinit,“ touží urvat body útočník Martin Fillo. „Vše zatím máme ve svých rukou.“

Předpokládaná sestava ČR: Švenger – Řezník, Suchý, Mazuch, Švec – Rajtoral, Holek, Kúdela (Kalouda), Střeštík – Fillo, Pekhart (Jeslínek). Rozhodčím je Chorvat Strahonja, začátek v 17 h.

Reklama

Související témata: