Hlavní obsah

Kotrba se chce poradit s Košťálem, zda má odstoupit

PRAHA

Trenér fotbalistů do 21 let Jiří Kotrba sám rezignovat nemíní. Alespoň v nejbližších dnech se k tomu nemá. S reprezentací, u níž vystřídal Lavičku, sice prohrál oba kvalifikační zápasy, takže český tým se poprvé v historii nedostal do baráže o postup do závěrečných bojů ME, ale ani to ho k odstoupení nepřimělo. „Jsem domluvený s místopředsedou svazu Košťálem, že si v příštích dnech sedneme a naše představy probereme,“ nechal se slyšet pro Sport.cz trenér Jiří Kotrba.

Článek

Kotrbovi předhazují, že fotbalovou jedenadvacítku v závěru kvalifikace pohřbil a že výměna trenérů dva zápasy před koncem znamenala cestu do záhuby.  „Ale já přece souhlasím, že kvalifikaci je vždy lepší dokončit se stejným realizačním týmem, který ji začal. Jenže na druhou stranu tři čtyři dny, které jsem s hráči strávil, nemohly ovlivnit atmosféru v kabině, o návycích mých nových svěřenců nemluvě,“ brání se Jiří Kotrba a připomíná: „Navíc kontinuita porušena nebyla, neboť u týmu zůstali asistenti Augustin Chromý a Jakub Dovalil.“

I nezdar má prý svá pozitiva

Ránu postupovým nadějím na cestu do baráže zasadila české jedenadvacítce nejprve prohra v Turecku a poté domácí porážka s Ukrajinou. A nic nepomohlo, že na cestu k Bosporu si Kotrba vypůjčil z Radova reprezentačního áčka legionáře Martina Fenina a na duel s Ukrajinci narychlo povolal slávistický střelecký objev Tomáše Necida.

„Na Turky jsme neměli, v utkání s Ukrajinou si můžeme vyčítat nevyužité šance,“ glosoval obě střetnutí Jiří Kotrba, podle něhož jedno pozitivum nepovedená kvalifikace přece jen přinesla. „Sedm hráčů ze současného týmu bude k dispozici i v dalším kvalifikačním cyklu.“

O další budoucnosti s Košťálem

Zda během něho bude na lavičce jedenadvacítky dál sedět on, jak si vymínil při jednáních s reprezentačním exmanažerem Vlastimil Košťálem, o tom prý ještě pořádně nepřemýšlel. „Vše je nyní ještě příliš čerstvé. Jsem domluvený s místopředsedou svazu Košťálem a dalšími lidmi z vedení, že si po kvalifikačních zápasech sedneme a řekneme si, kdo má jaké představy,“ přiznal pro Sport.cz Jiří Kotrba.

„V příštím týdnu budeme celou situaci kolem jedenadvacítky, tedy i otázku trenéra,  řešit na výkonném výboru,“ informoval první muž českého fotbalu Pavel Mokrý.

V Dynamu má slíbené akcie

Těžko soudit, zda dojde na kolizi zájmů, která byla a je Kotrbovi rovněž předhazována. Při námluvách s Košťálem si totiž jihočeský kouč dal podmínku, že jedenadvacítky se ujme jen v případě, kdy bude moci dál pracovat v ligových Českých Budějovicích jako generální manažer.

„Žádnou výkonnou funkci v Českých Budějovicích ale nevykonávám, ze všech jsem po příchodu k jedenadvacítce musel odejít. Čímž neříkám, že se v klubu čas od času neobjevím, protože nejde odejít ze dne na den,“ ohradil se pro Sport.cz Kotrba a dokonce prozradil, že se chce jednou do českobudějovického fotbalu vrátit a dál v něm působit.

„To nepopírám. Dokonce i o majetkovém podílu uvažuji, protože mám slíbeny akcie Dynama,“ nechal se dokonce slyšet trenér neúspěšné české jedenadvacítky Jiří Kotrba.

Reklama