Hlavní obsah

Ujfaluši přiznal soužití se zázračnou Martou

Pavel DosadilSport.cz

Zastupující kapitán fotbalové reprezentace dorazil na krátký sraz před utkáním v San Marinu v dobré náladě. Tomáš Ujfaluši se vrátil na hřiště po svalovém zranění a zdá se, že během vynucené pauzy „dobil baterie“ a načerpal nové síly. Také díky drahému léčebnému přístroji, jímž si do těla pouští elektrické impulsy, se uzdravil velmi brzy.

Článek

Hrozila vám delší absence, ale už vypadáte docela fit.

Cítím se opravdu dobře. Abych pravdu řekl, nějaké zranění jsem už čekal. Od začátku sezony jsem hrál ve všech zápasech celých 90 minut, do toho nároďák, cestování... Po zranění jsem si týden odpočinul, druhý týden potrénoval. To jsem přesně potřeboval.

Ale přesto - jak je možné, že jste se uzdravil tak rychle?

Asi centimetrovou trhlinku ve svalu jsem měl již před rokem ve Florencii. A tehdy jsem si pořídil přístroj z Ameriky, který na principu elektrošoků urychluje léčbu. Já mu věřím, dal jsem mu dokonce jméno. Říkám mu Marta. S ní jsem trávil deset dnů v kuse a pomohla mi.

Máte novou přítelkyni Michaelu Ochotskou. Jestlipak ví, že žijete také s Martou...?

Ale ví. Hned na začátku jsem jí řekl, že Marta bude pořád mezi námi... (smích)

Jak vlastně zázračný přístroj funguje?

Je to taková bandáž, kterou si třikrát denně přiložíte na bolavé místo. Musím přiznat, že v posledních dnech jsem s Martou pracoval velmi intenzívně, dokonce jsme s ní i spal... Spoluhráči to o mně vědí. Pomohla mi i od bolestí kolena.

Je to příjemná procedura?

Právě že moc ne. Sval se po elektrošoku dostane do křeče a vy v ní musíte asi sedm minut vydržet. Já v to ale věřím. V Itálii jsem již sedm dní po zranění zase hrál.

Jak jste se vlastně k zázračnému přístroji dostal?

Jeden spoluhráč z Florencie se vypravil přímo do Ameriky, aby tam léčbu vyzkoušel. Všem ji doporučil a já pak byl první, kdo ji otestoval ve Fiorentině.

Je to drahý špás?

Docela drahý. Koupit se přístroj nedá. Zapůjčení na pět let stojí 9-10 tisíc eur, pak se musí vrátit.

Dal jste mu ženské jméno. Vrátit ženskou po pěti letech, to nemusí být úplně špatné...

Tak to radši nebudu komentovat... (smích)

Hlavně že jste díky Martě fit. Zápas v San Marinu by ostatně neměl pro český tým představovat problém.

Také věřím, že k žádné komplikaci nedojde. Budeme hodně útočit, takže si jen musíme dát pozor, aby nám soupeř nepláchl do brejku. Kdybychom měli mít ze San Marina obavy, nebylo by něco v pořádku. Chce to brzy vstřelit první gól. Podstatné jsou tři body, ale rád bych vyhrál vyšším rozdílem.

Reklama

Související témata: