Hlavní obsah

Radův vyvolený střelec Baroš dál řádí v Turecku

PRAHA

Fotbalová reprezentace se sice uložila k zimnímu spánku, trenér Petr Rada si však může mnout ruce. Nad formou svých útočníků určitě. Oba hráči, které postavil v San Marinu do základní sestavy, o sobě dali o víkendu vědět. Martin Fenin patřil k ústředním postavám Frankfurtu a Milan Baroš znovu zazářil v Turecku. Potvrdil, že je klíčovým střelcem Galatasaraye Istanbul.

Článek

Tři zápasy, šest gólů. To je skvostná bilance, kterou se za poslední týden může pochlubit Milan Baroš. Útočník Galatasaraye Istanbul nejdřív hattrickem sestřelil Hacettepe, potom se proměněnou penaltou postaral o pohárovou výhru 1:0 v Berlíně a po návratu do turecké ligy přispěl dvěma trefami k výhře 3:0 na hřišti Ankaragücü. V nejvyšší turecké soutěži tak dal už celkem deset gólů a ztrácí jedinou branku na nejlepšího střelce ligy Yildize ze Sivassporu.

Ještě spokojenější by Rada pochopitelně byl, kdyby si Baroš přenesl střeleckou formu i do jarních kvalifikačních zápasů národního týmu. "Kdokoliv z hráčů, kteří na podzim v útoku reprezentace nastupovali, má na to, aby střelecky nahradil Honzu Kollera. Milan teď v nároďáku moc gólů nedával, ale pořád odvádí hodně práce pro tým," věří Rada svému vyvolenému.

Dobrými výkony na sebe upozorňuje i Fenin

Byť není tak produktivní, na dálku se snaží držet krok také Martin Fenin. V utkání s Bochumí se svému Frankfurtu bohatě vyplatil. Již v 5. minutě byl po faulu na něj vyloučen brankář Fernandes, během utkání pak český legionář dvakrát přihrál na gól Lyberopulosovi a ještě sám trefil tyč.

Londýnská Chelsea konečně zabrala a z Boltonu si odvezla tři body. Petr Čech však v brance Blues ne vždy působil nejjistějším dojmem. V první půli mohl jeho špatný výkop znamenat pro domácí hráče vyrovnání, ale reprezentační gólman svou chybu dokázal včas napravit. Zaskvěl se i čtvrt hodiny po přestávce, kdy reflexivně vyrazil hlavičku Cahilla.

Sezónu už musel bohužel odepsat Daniel Zítka, nejspolehlivější Čechův reprezentační náhradník. Přesně týden po zlomenině lýtkové kosti se podrobil operaci pochroumaného kotníku. "Vazy mi sešili dohromady, pomalu můžu začít rehabilitovat," konstatoval brankář, jemuž lékaři rovnou vyčistili také koleno.

Brankáři:
Petr Čech - Na půdě Boltonu neměl v dresu Chelsea příliš práce, přesto nepůsobil nejjistějším dojmem. Branku však nedostal a udržel čisté konto.
Jaroslav Drobný - V zápase proti Schalke 04 předvedl několik dobrých zákroků, nestačil pouze na hlavičku Asamoaha a jeho Hertha tak prohrála 0:1.
Daniel Zítka - Týden po zranění v zápase s Denderem se podrobil operaci kotníku i kolene. Mimo hru bude podle prvních odhadů čtyři až šest měsíců.
Obránci:
Zdeněk Grygera - Na hřišti Lecce odehrál celé utkání a po závěrečném hvizdu se mohl radovat ze tří bodů pro Juventus. Vítěznou branku vstřelil v 89. minutě Amauri.
Marek Jankulovski - V červenočerném dresu AC Milán nastoupil proti Catanii v první půli na pozici levého obránce, druhý poločas odehrál na levé straně zálohy. AC Milán vyhrál 1:0.
Michal Kadlec - Dobrým výkonem a jednou asistencí pomohl Leverkusenu ke třem bodů na trávníku Mönchengladbachu.
Zdeněk Pospěch - Proti Horsens odehrál za Kodaň celé utkání a pomohl k výhře 5:2.
David Rozehnal - V dresu Lazia Řím si vytrpěl porážku od Interu Milán 0:3.
Tomáš Ujfaluši - Se svými spoluhráči se mohl radovat z výhry Atlétika Madrid na půdě Sportingu Gijón 5:2, když odehrál celé utkání a dostal žlutou kartu.
Záložníci:
David Jarolím - Jeho Hamburk po čtvrteční výhře nad Slavií vyhrál i nedělní duel v Kolíně nad Rýnem, obě branky dal Petrič. Jarolím odehrál celé utkání.
Jaroslav Plašil - Během devadesáti minut dokázal vypracovat jednu branku Pamplony, na výhru to však nestačilo, protože Osasuna neudržela vedení 3:0 a proti Valladolidu získala pouze bod za remízu.
Jan Polák - Jedním gólem se zapsal do střelecké listiny Anderlechtu, který porazil Tubize 5:1.
Libor Sionko - V dresu Kodaně si proti Horsens užil vysokou výhru 5:2, mezi střelce se však nezapsal.
Útočníci:
Milan Baroš - Opět předvedl svou střeleckou formu a dvěma góly pomohl Galatasarayi Istanbul k vítězství 3:0 na hřišti Ankaragücü.
Roman Bednář - Jen 23 minut odehrál za West Bromwich Albion proti Portsmouthu, gólově se ale neprosadil a utkání i proto skončilo remízou 1:1.
Martin Fenin - Připravil dvě branky pro svého kolegu z útoku Lyberopulose, trefil tyč a navíc byl po faulu na českého hráče vyloučen Fernandes. Frankfurt nakonec zvítězil nad Bochumí 4:0.
K ligovým bojům nenastoupili hráči Jan Rajnoch, Tomáš Necid, Václav Svěrkoš, Radoslav Kováč a Radek Šírl, protože podzimní část české a ruské nejvyšší soutěže už skončila.

Reklama