Hlavní obsah

Rosický nekope již téměř rok, spekulace neustávají

Temné roční výročí se neúprosně blíží. Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický si 26. ledna 2008 v pohárovém utkání svého Arsenalu proti Newcastlu zranil podkolenní šlachu. Zranění si později vyžádalo dvě operace, ale výsledek je žalostný. Špílmachr národního týmu si od té doby nekopl do míče a nikdo přesně neví, kdy se na hřiště vrátí.

Článek

Informační embargo ohledně zdravotního stavu Tomáše Rosického trvá. Vyjadřovat se smí pouze Arsenal, jehož lékaři se téměř jistě podepsali pod Rosovu kalvárii. Spekulace o záložníkově návratu proto neustávají. „Rosického zranění vypadá, že se nikdy nevyléčí,“ přisadil si list Sunday Times ve svém posledním vydání.

Jistého není nic. Snad jen to, že Rosický se v Německu podrobil druhé operaci a v půlce prosince se vrátil do Londýna, aby tam mohl začít rehabilitovat. „Začneme s Tomášem znovu pracovat. Jedná se ale o dlouhodobou záležitost. Výhledově březen, přinejlepším,“ prohlásil kouč Arséne Wenger před hráčovým návratem do Londýna.

Teď se pravděpodobně čeká na to, až se postižené místo zpevní a záložník bude moci začít běhat. „Jsme s Tomášem v kontaktu. Popřáli jsme si šťastné Vánoce i Nový rok. Ale pokud chcete vědět, jak na tom je zdravotně, musíte zavolat do Londýna na Arsenal,“ řekl v pondělí Sport.cz tiskový mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Rosu předběhl i Eduardo

Rosický se po svém zranění měl na trávník vrátit po pár týdnech, hrát ale nebude déle než rok. A nebezpečí, zda nebude muset s fotbalem úplně skončit, se jeví čím dál reálněji. Takový Chorvat Eduardo si zahrál už v prosinci. A to si Rosického spoluhráč v únoru zlomil nohu nad kotníkem a málem o ni přišel...

Kanonýři na dlouhodobou absenci českého středopolaře a dalších opor každopádně hodlají zareagovat. Během lednového přestupního termínu Wenger touží přivést na Emirates Stadium ruského ofenzivního hráče Andreje Aršavina ze Zenitu Petrohrad. „Fabregas nebude hrát dlouho, stejně tak Walcott a Rosický. To jsou všichni tři velice dobří záložníci, se kterými jsme na začátku sezóny počítali. Takže teď potřebujeme někoho stejných kvalit,“ řekl Wenger v rozhovoru pro televizi Canal Plus.

I tato slova pro causu Rosický něco napovídají...

Reklama

Související témata: