Hlavní obsah

Jarolím je v pohodě, jistotu však znovu nemá

PRAHA

Musí se obrnit velkou trpělivostí. David Jarolím už hezky dlouho patří k tahounům Hamburku, ve fotbalové reprezentaci se však hlavní role dočká jen málokdy. Ani před kvalifikačním dvojzápasem ve Slovinsku a se Slovenskem nemá jistotu, že se v základní sestavě objeví. A to jsou přitom při absenci Rosického spolu s Matějovským jedinou dvojicí tvořivých středopolařů.

Článek

Být na jeho místě slabší nátury, možná by už nároďák otráveně vzdaly. Situace Davida Jarolíma je totiž konstantní. „Většinou přijíždím na sraz v dobré náladě a toužím si přenést formu z Hamburku. Když se pak do klubu vracím, bývá to horší... Doufám však, že tentokrát to bude jiné,“ říká odhodlaně.

Sebevědomí má víc než dost. Vždyť jeho Hamburk postoupil do čtvrtfinále Poháru UEFA, je v semifinále Německého poháru a v bundeslize je stále vážným uchazečem o mistrovský titul. „Jsme ve hře ve třech soutěžích a přesně to jsme chtěli. Hodně nám minulý týden pomohlo vítězství v Istanbulu nad Galatasarayem. Po návratu jsme pak vyhráli i na Schalke,“ pochvaluje si.

Jarolím tak zardousil sen kamaráda Milana Baroše, který si finále Poháru UEFA „doma“ v Istanbulu nezahraje. „Byl to pro ně velký šok, protože už vedli 2:0. Milan hrál velmi dobře. Teď se mu daří, tak doufám, že toho v reprezentaci využijeme.“

Téměř na každém srazu se řeší problém, jak je možné, že v Hamburku je Jarolím král, zatímco v národním týmu se na něj trenéři spoléhají málokdy. „Když hráč cítí důvěru, hraje se mu úplně jinak. Důvěra je pro mě nejdůležitější. Je pravda, že jsem zatím v reprezentaci nepodával výkony, na jaké jsem zvyklý z Německa. Těžko říci, čím to je,“ přemítá.

S Tavaresem si kápl do noty

Herní styl se liší, v Hamburku je David jedním ze dvojice defenzivních záložníků. V poslední době se sžívá s novou posilou, exslávistou Tavaresem. „Je poctivý a snaží se. Dokážeme si vyhovět,“ pochvaluje si kapitán německého týmu.

Před klíčovým dvojzápasem Jarolím hlásí, že je v pohodě, přestože v pondělí půjde místo prvního tréninku jen do posilovny. „Před třemi týdny jsem měl výron v kotníku, ale v nabitém programu jsem žádný zápas nemohl vynechat. Nejdřív se doléčím, pak se uvidí.“

Trenér Petr Rada říká, že má momentálně sedm variant zálohy. Těžko říci, v kolika z nich figuruje Jarolím. „Třeba doma se Slovinskem na klíčovém místě hrál. Svou roli v národním týmu má, navíc ho nemusíme sledovat, protože jako kapitán Hamburku potvrzuje své kvality neustále,“ uznává kouč.

Dočká se tedy Jarolím?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články