Hlavní obsah

Svěrkoš nerozumí tomu, proč byl vyřazen z reprezentace

Útočník Václav Svěrkoš podle svých slov nerozumí tomu, proč byl spolu s dalšími pěti spoluhráči ve středu výkonným výborem Českomoravského fotbalového svazu vyřazen z reprezentace. Hráč francouzského Sochaux, jenž byl minulý týden po kvalifikační prohře se Slovenskem vyfocen při nočním posezení v restauraci s některými kolegy z národního týmu, to řekl agentuře AFP.

Článek

"Celé té historce nerozumím," uvedl po tréninku Svěrkoš, jenž ve středu svou suspendaci z národního týmu komentovat nechtěl. "Nic se nestalo. Byl jsem jen u stolu v restauraci a pak jsem jen taxíkem domů. Nechápu to, navíc mě ani svaz o případném vyřazení neinformoval," řekl pětadvacetiletý fotbalista.

Za Svěrkoše se postavil jeho současný zaměstnavatel FC Sochaux, jenž v tiskovém prohlášení uvedl, že hráč vedení týmu o případu informoval a podle názoru klubu se nic zásadního nestalo.

Spolu se Svěrkošem dostali zákaz reprezentace také další útočníci Milan Baroš a Martin Fenin, záložník Marek Matějovský, obránci Radoslav Kováč a Tomáš Ujfaluši. Ten se těsně předtím národního mužstva sám vzdal. Kvůli špatným výsledkům a výrazně ohroženému postupu na MS byl také odvolán hlavní trenér Petr Rada a celý jeho realizační tým.

Reklama