Hlavní obsah

Jarolím: Myslím, že táta by dokázal nároďák zvednout

Kdo obsadí uvolněný post kouče fotbalové reprezentace? V posledních dnech častá otázka zatím nemá jednoznačnou odpověď. Mezi adepty lze přesto nalézt favority. Vedle Ivana Haška je to především současný trenér pražské Slavie Karel Jarolím, který by v případě souhlasu vedl v českém týmu i svého syna Davida. "Je trošku blbé mluvit o tom jako syn, nicméně podle mě je to v současné době asi jediné možné řešení," říká v rozhovoru pro Právo záložník Hamburku.

Článek

Co říkáte na poslední události kolem reprezentace?

Není to příjemné. Stalo se z toho zbytečné divadlo, za které si však můžeme sami. Není se na co vymlouvat. To, k čemu došlo, by se stávat nemělo.

Ale vy jste na rozdíl od jiných po zápase se Slováky neflámoval a podal jste nejlepší výkon ze všech hráčů...

Snažil jsem se odevzdat maximum. Měl jsem velkou motivaci dokázat, že ve středu zálohy mohu hrát i v nároďáku. Ale počítá se výsledek a ten byl špatný.

Stačil jste před zápasem vašeho Hamburku v Poháru UEFA s Manchesterem City vnímat reakce některých spoluhráčů i tresty pro ně?

Mě nejvíc ze všeho šokovala reakce Tomáše Ujfalušiho. Známe se dlouho, vždycky jsme spolu dobře vycházeli a mrzelo mě, že se vzdal reprezentace. Upřímně říkám, že jsem to nečekal. Dalo se počítat s nějakými tresty po tom všem, ale že takhle skončil, to pro mě bylo zklamání. Nevím, proč to udělal, asi tím nahrál i spoustě lidí. Ale není nikde psáno, že se jednou do nároďáku nevrátí, pokud tam bude nový trenér.

Co podle vás teď česká reprezentace v kritické situaci nejvíc potřebuje?

Semknout se a ve zbývajících zápasech kvalifikace udělat maximum, protože postup ještě úplně ztracen není. Pořád si myslím, že máme obrovskou kvalitu hráčů, ale zároveň je třeba mužstvo oživit a začít vládnout pevnou rukou.

Z reprezentace bylo vyřazeno šest hráčů. Bude za ně náhrada?

Asi by bylo vůči klukům nefér, abych to hodnotil. Ale řeknu to takhle: za některé náhrada bude, za některé ne. Je dost hráčů, kteří čekají na šanci a měli by ji dostat.

V souvislosti s novým trenérem reprezentace je hodně skloňováno jméno vašeho otce Karla, který vede Slavii. Jak se na to díváte?

Je trošku blbé mluvit o tom jako syn, nicméně podle mě je to v současné době asi jediné možné řešení. Třeba Ivan Hašek je veliká osobnost, ale v tuhle chvíli je jeho příchod zřejmě nereálný.

Váš otec by určitě vedle trenérských schopností vládl i tou pomyslnou železnou rukou, kterou reprezentace potřebuje...

Osobně si myslím, že by nároďák dokázal zvednout. Bude ale záležet na tom, zda dostane nabídku a jestli by se pro ni rozhodl.

Kývl by podle vás na případný návrh?

Zhruba před rokem, když se o něm taky mluvilo, řekl, že si toho váží, ale zůstane ve Slavii. Jestli se za tu dobu něco změnilo, fakt nedokážu říct.

Reklama