Hlavní obsah

Jarolím: Na reprezentaci se mě zeptejte až po sezóně

PRAHA

Chystá Slavii na pondělní derby se Spartou, přitom si průběžně čte kursy, jaké má naděje, že se stane po Petru Radovi trenérem fotbalové reprezentace. Karel Jarolím nezažívá tuto situaci poprvé. Osloven byl již loni, když Karel Brückner oznámil, že po EURO 2008 u národního týmu skončí. „Je pro mě velkým poučením, co se potom dělo. Proto teď říkám: No comment!“ prohlašuje.

Článek

Je ostražitý. Na popichování, kdy hodlá převzít reprezentaci, je předem nachystaný. „Já a národní tým? No comment!“ vypálí Karel Jarolím okamžitě. A to je přitom třeba podle Tipsportu s kursem 3,00 druhým největším favoritem - hned za svým přítelem Ivanem Haškem (2,00)

„Není co řešit, všechno jsou jen spekulace. Naši přípravu na derby v žádném případě neovlivní. Rozhodně si nepřipouštím, že bych Slavii vedl proti Spartě naposledy. Doufám, že derby zápasů zažiju ještě dost a dost,“ usmívá se.

Jarolíma v souvislosti s reprezentací oslovil již před EURO 2008 tehdejší šéf nároďáku Vlastimil Košťál. Kouč Slavie to bral jako poctu a chvíli nad tím uvažoval. Pak ovšem lákavou možnost zavrhl. „Měl jsem smlouvu ve Slavii a chtěl jsem pokračovat v éře, kterou jsme nastartovali. Kdybych věděl, co schůzka s Košťálem vyvolá, co se po ní bude dít, nikdy bych na ni nešel,“ ujistil později Jarolím.

A vrací se k tomu znovu. „Byla to moje chyba, že ke schůzce vůbec došlo. To se teď nestane, je to pro mě poučení,“ ujišťuje.

V Edenu má smlouvu do léta 2010 s roční opcí

Jarolím prodloužil v dubnu 2007 smlouvu se Slavií na další tři roky s jednoroční opcí. Zdá se však, že postoj klubu už není tak skálopevný. Loni nechtělo vedení o reprezentaci ani slyšet a přimělo vydat kouče prohlášení, že svoji budoucnost spojuje výhradně se Slavií. Tento týden však generální ředitel Petr Doležel uvedl, že pokud se nenajde jiné vhodné řešení, je Slavia připravena národnímu týmu pomoci.

To je pro Jarolíma nová a dost podstatná informace, která by mu měla „přestup“ k reprezentaci umožnit... „Ne, ne, položte mi tuto otázku až po sezóně,“ uculuje se kouč, jako by už věděl něco víc.

Na štaci ve Štrasburku dělal Jarolím asistenta Haškovi. A teď by se mohlo stát, že Hašek bude novým šéfem svazu a Jarolím trenérem reprezentace. „Vést národní tým je samozřejmě velká motivace. Nejsem však přesvědčený o tom, že Ivan chce dělat předsedu svazu,“ pochybuje Jarolím.

Reklama

Související témata: