Hlavní obsah

Zápas Ligy národů se Slovenskem v Bratislavě bude bez diváků, ani lístky na Skoty se neprodávají

Bratislava/Praha
Aktualizováno

Úvodní zápas české fotbalové reprezentace v Lize národů se Slovenskem se bude 4. září v Bratislavě hrát bez diváků. S odkazem na nařízení Evropské fotbalové unie UEFA to uvedl web slovenského svazu. Ani na domácí duel proti Skotsku v Olomouci (7. září) se vstupenky neprodávají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost českých fotbalových reprezentantů.

Článek

Nařízení UEFA se vztahuje na všechny soutěžní klubové a reprezentační zápasy mužských i ženských týmů a platí do odvolání. Vzhledem k tomu je velmi pravděpodobné, že bez diváků se uskuteční i domácí zápas českých fotbalistů se Skotskem v Olomouci o tři dny později.

"Přestože česká vláda přítomnost fanoušků na fotbale v omezeném režimu připouští, všechna podzimní utkání reprezentace pořádá UEFA. A ta prozatím diváky ve všech svých seniorských soutěžích mužů a žen na stadiony z hygienických důvodů souvisejících s pandemií koronaviru nepustí," reaguje Fotbalová asociace České republiky (FAČR) ve svém prohlášení.

"Nařízení musíme respektovat, takže na zápas Ligy národů proti Skotsku (7. září) vstupenky prodávat nebudeme. Pokud by se názor UEFA v tomto směru změnil, je česká asociace připravena podle nově nastavených podmínek okamžitě reagovat," dodává vedení českého fotbalu.

Rozhodnutí se může změnit

UEFA situaci monitoruje a komunikuje se svými členy. Podle svého dřívějšího vyjádření je připravena rozhodnutí ohledně diváků změnit, jakmile situace v Evropě dovolí.

"FAČR se zároveň intenzivně zabývá tím, jak fanouškům nabídnout zážitek ze sledování zápasů české reprezentace i bez jejich přítomnosti na stadionu. Začátkem srpna tak představí unikátní projekt, který příznivce národního týmu přiblíží co nejvíc mužstvu," slibuje asociace příznivcům.

Posledním soupeřem výběru trenéra Jaroslava Šilhavého ve skupině B2 je Izrael, kde se Češi představí 11. října. Ve Skotsku poté nastoupí 14. října a v listopadu skupinu zakončí domácími zápasy s Izraelem a Slovenskem. Reprezentaci čekají na podzim také dvě přípravná utkání: 7. října na Kypru a 11. listopadu v Lipsku proti Německu.

Kompletní program fotbalové reprezentace na podzim 2020:
4. září: Slovensko - ČR (Liga národů; Bratislava)
7. září: ČR - Skotsko (Liga národů; Olomouc)
7. října: Kypr - ČR (příprava)
11. října: Izrael - ČR (Liga národů)
14. října: Skotsko - ČR (Liga národů)
11. listopadu: Německo - ČR (příprava)
15. listopadu: ČR - Izrael (Liga národů)
18. listopadu: ČR - Slovensko (Liga národů)

Reklama