Hlavní obsah

V nominaci jednadvacítky nahradil Beran zraněného Hlavatého

Z nominace české fotbalové jednadvacítky na zápasy evropské kvalifikace v San Marinu a s Chorvatskem vypadl kvůli zranění pardubický záložník Michal Hlavatý. Trenér "Lvíčat" Karel Krejčí místo něj povolal libereckého Michala Berana.

Foto: FAČR

Trenér české fotbalové reprezentace do jednadvaceti let Karel Krejčí.

Článek

Mladíci se již přesunuli přes italské Rimini do Serravalle, kde je ve středu od 20:30 čeká utkání s outsiderem šestičlenné skupiny San Marinem. Celý tým ještě před odletem absolvoval povinný test na nový koronavirus, organizovaný UEFA. Všichni měli negativní výsledek.

Jednadvacítka po pěti zápasech kvalifikace, kterou stejně jako další soutěže přerušila pandemie koronaviru, vede tabulku. V San Marinu ji čeká první zápas od loňského listopadu.

"Ta pauza úplně ideální není, ale nechceme se vymlouvat. Všichni to mají stejné. Zápasy jako v San Marinu musíte zvládnout, pokud chcete někam postoupit," uvedl v rozhovoru pro FAČR Krejčí.

V úvodním vzájemném duelu český tým zvítězil nad San Marinem vysoko 6:0. "Očekávám podobný průběh jako v domácím zápase v Chomutově. Budeme asi dobývat obranný val soupeře. Věřím, že půjdeme od první minuty za vítězstvím a co nejdříve dáme první gól," řekl Krejčí.

"I papírově slabší tým umí být nepříjemný, dokud cítí naději na dobrý výsledek. Nechceme prostě dopustit žádné komplikace a dobře se naladit na veledůležitý zápas s Chorvatskem," dodal bývalý kouč Plzně.

Chorvatsko "Lvíčata" přivítají v pondělí v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata: