Hlavní obsah

Sivok začal jako patron smolně. Devatenáctka čeká na hotelu, přišla o zápas

Aktualizováno

Reprezentační tým fotbalistů do 19 let uvítal na prvním srazu v nové sezoně posilu. Realizační tým rozšířil Tomáš Sivok, který ještě na jaře oblékal dres Českých Budějovic. Zkušený obránce nepojímá roli patrona jen reprezentativně, na tréninky si nosí kopačky a hráčům udílí cenné rady. Narazil ovšem na metlu složité doby. Sraz devatenáctky ukončily dva pozitivní testy na covid-19 mezi členy realizačního týmu, mužstvo je na hotelu a čeká na pokyny.

Foto: Jan Tauber

Tomáš Sivok ještě během cestování s reprezentačním áčkem.

Článek

Nákaza nechodí po horách, ale po fotbalistech... V obrovských problémech se během startu Ligy národů ocitlo áčko, komplikace pronásledují i další výběry.

„Bohužel musíme informovat, že byli v reprezentačním týmu U19 testování pozitivně na covid-19 dva členové realizačního týmu. Oba byli ihned izolováni a zbytek týmu zůstává zatím na hotelu a čeká na další pokyny ze strany příslušné hygienické stanice, kterými se bude řídit," oznámil v neděli večer Michal Jurman, tiskový mluvčí FAČR.

"Plánované přátelské utkání v Polsku proti domácímu výběru se tak v pondělí neodehraje," dodává ještě Jurman.

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka se připravovali na tréninkovém kempu a ve středu odehráli vítězný zápas s třetiligovým týmem Petřkovic. Na druhý přípravný duel už ale nedojde.

Šestatřicetiletý obránce Tomáš Sivok v závěru minulé ligové sezony ukončil aktivní kariéru. Bez fotbalu ale dlouho nezůstal. Posílil realizační tým reprezentačního výběru do 19 let.

"Jsem rád, že můžu mladým klukům poradit, jak se mají nastavit nebo co je pro ně ve hře lepší. Chtěl bych jim pomoct, aby se v kariéře zlepšovali. Každý takový podnět je pro ně dobrý a jsem rád, že jsem dostal od trenéra důvěru a že u týmu můžu být. Doufám, že společně postoupíme na mistrovství Evropy," líčí Sivok svou novou roli.

Reklama