Hlavní obsah

Sláva, Panenka bojuje! Je stabilizovaný, po dvou dnech strachování ho čeká převoz do Prahy

Praha
Aktualizováno

Všechno snad bude mít dobrý konec. Po dvou dnech čekání na výsledky různých vyšetření v pátek dopoledne dostali fotbalisté Bohemians Praha 1905 od manželky Antonína Panenky potěšující zprávu. Klubový prezident a legendární hráč je ve stabilizovaném stavu a během dne by měl být převezen do Prahy ke svému ošetřujícímu lékaři. Dosud byl hospitalizovaný v nemocnici v Benešově, kde ležel připojen na přístroje kvůli covidu-19.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Panenka se pomalu uzdravuje...

Článek

Celý český fotbal ve středu zasáhla zlá novinka. Legendární Antonín Panenka se nakazil koronavirem a je hospitalizován ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče. Zprávu oznámil pražský klub Bohemians 1905, v němž jednasedmdesátiletý mistr Evropy z roku 1976 zastává funkci čestného prezidenta.

Po dvou dnech už může být Panenkovo okolí přece jen o něco klidnější.

"Velmi děkujeme benešovské nemocnici za skvělou péči, kterou Tondovi poskytli na profesionální úrovni. Dnes ho převezou do Prahy, kde ho chce mít jeho ošetřující lékař pod svým dohledem," napsala Bohemce v SMS během pátku Vlasta Panenková.

Úplně vyhráno však ještě není. Kvůli aktuálnímu zdravotnímu stavu musí mít Antonín Panenka kyslíkovou podporu.

Těší se, až bude po všem

"Špatně se mu dýchá a má silný kašel. Když ho odváželi, moc jsem se o něj bála, ale dnes mi sám Tonda říkal, že bude bojovat a těší se, až bude po všem. Také mě překvapilo, že se to dostalo do celého světa. Je můj muž mnoho let, ale netušila jsem, že ho tak milují i za hranicemi," líčí paní Panenková.

Klokani mohou její slova se vším všudy podepsat.

"Od středy chodí e-maily, tweety, SMS a další zprávy opravdu z celého světa. Tondovým jménem za nesmírnou podporu a všechna přání děkujeme! Středeční zpráva o jeho náhlé hospitalizaci zasáhla bez nadsázky celý fotbalový svět. To je důkazem, jak velkou legendou Antonín Panenka je," poukazuje klub na svém webu.

Reklama