Hlavní obsah

Kouč Španělů Mourinha ignoruje. Na Čechy chceme být v top formě, řekl

MADRID

Trenér španělské fotbalové reprezentace Vicente del Bosque popřel spekulace, že k přátelskému utkání proti Kolumbii nominoval některé hráče už s tím, že kvůli vytížení v klubu určitě neodehrají celých devadesát minut. V generálce na kvalifikační duel proti České republice nechce totiž opakovat blamáž mistrů světa z přátelského duelu s Portugalskem.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Španělský trenér Vincent del Bosque na Mourinhovy prosby neslyší.

Článek

Del Bosque tak reagoval na žádosti trenéra Realu Madrid Jose Mourinha, který si přál, aby hvězdy ze základní jedenáctky jeho týmu odehráli maximálně poločas. Obává se prý zranění a únavy klíčových hráčů Realu po návratu ze soustředění národního týmu.

Nicméně Del Bosque odmítl, že by na tlak ze strany klubů při tvorbě týmu bral jakýkoliv zřetel. Všichni nominovaní hráči podle něj musejí být připraveni odehrát v přátelském utkání celých devadesát minut.

„Ti, které jsem povolal do týmu, by měli mít mentalitu na to odehrát celý zápas. O každého se postaráme, ale také od každého budeme něco vyžadovat. Obáváme se opakování zápasu s Portugalskem (porážka 0:4). Chceme, aby si hráči uvědomili, co to znamená, být nominován do národního týmu. Musíme hrát dobře, zvítězit a zanechat co nejlepší dojem,“ uvedl kouč Španělů.

„Na kvalifikační zápasy proti České republice a Litvě chceme být v nejlepší možné formě. Zápas s Portugalskem je něco, co se už nesmí zopakovat,“ dodal.

Reklama

Související témata: