Hlavní obsah

Dobré zprávy! Lvíčata jsou negativní. Krejčí před klíčovou bitvou přesto změnu provedl

Praha

Po klubových povinnostech dorazili na reprezentační sraz do Benic a pomalu už vyhlížejí den D. Čeští fotbalisté do 21 let zahájili přípravu na závěrečný díl kvalifikace ME 2021, před nímž jsou karty rozdané jasně. Lvíčata potřebují v pátek na půdě Řecka naplno bodovat, v opačném případě se jim cesta na závěrečný turnaj do Maďarska a Slovinska zavře.

Foto: FAČR

Trenér české reprezentační jedenadvacítky Karel Krejčí.

Článek

„Jsme do posledního utkání ve hře o postup, což je pozitivní věc. A uděláme všechno pro vítězství, které nám uchová naději na vysněné EURO. Náš mančaft se vždycky opíral o silnou morálku, kterou teď musíme ukázat víc než kdy jindy v zápase o všechno," burcoval už po zveřejnění nominace trenér Karel Krejčí, který stejně jako ostatní uslyšel v pondělí vpodvečer příjemnou a důležitou zprávu.

Všichni hráči i členové realizačního týmu prošli prvním kolem testování na covid-19 s negativním výsledkem, a v přípravě tedy budou pokračovat dle stanoveného plánu. Další test, tentokrát v režii UEFA, absolvují v úterý.

Lvíčata přesto jednu změnu oproti původní nominaci hlásí. Místo zraněného sparťana Matěje Polidara povolal 51letý kouč Michala Kohúta ze Slovácka. Tým počítá i další ztráty, které však byly předem známé. Sadílek pyká za tři žluté karty, zdravotně indisponovaný je Hložek a duel zmešká i kapitán Chaluš. „Kdybychom dokola naříkali, že nemáme toho či onoho hráče, nepomůžeme si. Děláme za tím tlustou čáru, kluci nám budou držet palce na dálku a ostatní se budou prát v Řecku i za ně," řekl Krejčí.

Čeští mladíci si v úterý zatrénují v Uhříněvsi, ve středu odpoledne pak odletí do Řecka. Domácí výběr, s nímž loni v říjnu remizovali na karvinském stadionu 1:1, vyzvou v pátek od 18 hodin.

Reklama

Související témata: