Hlavní obsah

Nepříjemnost pro Lvíčata. Do Řecka nepoletí ani další sparťan

Praha

Česká fotbalová reprezentace do jednadvaceti let hlásí před odpoledním přesunem ke kvalifikační bitvě ME 2021 do Řecka další změnu v nominaci. Vedle avizovaného Matěje Polidara, jehož kvůli pochroumanému kolenu nahradil Michal Kohút, nepoletí nakonec ani jeho klubový parťák Adam Karabec. Sparťanský záložník se zranil během úterního tréninku v Uhříněvsi. Kouč Karel Krejčí místo něj povolal univerzála Jana Fortelného.

Foto: FAČR

Trenér reprezentační jedenadvacítky Karel Krejčí.

Článek

„Pevně věřím, že už nás žádný další výpadek nepotká a v aktuální sestavě půjdeme do pátečního zápasu," řekl pro oficiální web FAČR kouč Lvíčat. Pozitivní zprávou naopak je, že všichni hráči prošli testováním na covid-19 s negativním výsledkem.  „Doba to není jednoduchá, máte nějakou představu o složení týmu a dva dny se čeká na to, jak od nich promluví testy na koronavirus. Jsem rád, že je mančaft alespoň takhle pohromadě," oddechl si Krejčí, jenž bude v závěrečné a klíčové partii postrádat opory Sadílka, Hložka i kapitána Chaluše.

„Na poslední chvíli jsme chtěli ještě mužstvo před cestou do Řecka rozšířit, ale jeden z náhradníků byl bohužel pozitivní a nevyšel ani záměr dodatečně povolat Matěje Chaluše po skončení jeho karantény," uvedl Krejčí.

Na závěrečný turnaj do Maďarska a Slovinska proniknou vítězové skupin a pět nejlepších celků z druhých míst. Lvíčata vévodí tabulce, druzí Skotové však zaostávají pouze o bod, třetí Chorvaté ztrácejí dva a čtvrtí Řekově bodů pět. Všichni tři pronásledovatelé navíc mají utkání k dobru. Zatímco se Skotskem mají čeští mladíci bilanci vzájemných utkání horší, při shodném počtu bodů s Chorvaty by se naopak ocitli ve výhodě.

Čeští mladíci musejí v Řecku bezpodmínečně získat tři body, které jim zaručí ve čtvrté skupině nejhůř druhou příčku, jež za určitých okolností může stačit na postup. Aby skupinu ovládli, musejí vyhrát a zároveň potřebují, aby Skotsko v posledních dvou zápasech (doma Chorvatsko, venku Řecko) nezískalo čtyři body a Chorvatsko v jednom ze dvou utkání (venku Skotsko, doma Litva) alespoň jednou bodově klopýtlo.

Jak dopadne zápas fotbalové kvalifikace ME 2021 mezi Řeckem a Českem?
Vyhraje Řecko
22,4 %
Utkání skončí remízou
13,7 %
Zvítězí Česko
63,9 %
Celkem hlasovalo 2577 čtenářů.

Reklama