Hlavní obsah

V nominaci jednadvacítky jsou dva nováčci, vypadl zraněný Vydra

Bez zraněného útočníka Matěje Vydry se bude muset obejít česká fotbalová jednadvacítka v říjnovém utkání evropské kvalifikace ve Walesu. Kouč Jakub Dovalil povolal 19 hráčů a mezi jsou i dva nováčci - záložníci Marek Hanousek z pražské Dukly a sparťan Ladislav Krejčí. "Lvíčata" se na ostrovech pokusí odčinit předchozí domácí remízu 1:1 s Arménií.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér české reprezentace do 21 let Jakub Dovalil.

Článek

Dovalila ztráta Vydry hodně mrzí. "Má nějaké problémy s kolenem, je tam dokonce podezření na poškození křížových vazů," řekl český kouč na dnešní tiskové konferenci v Praze na adresu útočníka italského Udine.

Dovalil nominoval stejné hráče jako v úvodu kvalifikace a doplnil je dvěma nováčky Hanouskem a Krejčím. Sparťanský středopolař získal v létě na evropském šampionátu devatenáctek s českým celkem stříbro a v pondělí si v derby proti Slavii připsal první ligovou trefu.

Legionáři zahřívají lavičky

"Hanousek si to vysloužil svými výkony, které podává v Dukle. Krejčí dobře odehrál mistrovství do 19 let, pak měl zdravotní problémy, ale teď už je v pořádku a včera docela slušně odehrál derby," uvedl Dovalil.

Mrzí ho, že s výjimkou beka Tomáše Kalase většina legionářů vysedává na lavičce. Optimální herní zatížení nemají ani oba brankáři Marek Štěch z West Hamu a jablonecký Roman Valeš. "Ideální to není, ale musíme si s tím poradit. Samozřejmě pokud nenajdeme brankáře, který bude v klubu chytat dlouhodobě, pro nás pro trenéry to nebude ideální," řekl.

Jednadvacítka po vysoké výhře 8:0 nad Andorrou klopýtla v Uherském Hradišti s podceňovanou Arménii a v tabulce je třetí. Má však oproti prvním dvěma týmům zápas k dobru. "Věřím, že podáme o něco lepší výkon než s Arménií a že to bodově zvládneme. Samozřejmě víme, že každé utkání na těch ostrovech je těžké a provází ho bouřlivá atmosféra. Budeme se na to hráče snažit připravit," dodal Dovalil.

Zápas ve Walesu, který je ve skupině bod za českým týmem, se bude hrát 11. října ve Wrexhamu. Podle soupeřových činovníků má být utkání téměř vyprodané. "Lvíčata" se sejdou ve středu 5. října v Praze a zamíří tradičně do Jablonce. S tamním Baumitem sehrají v pátek modelový duel.

Reklama

Související témata: