Hlavní obsah

Lékaři posoudí, trenér rozhodne. Hlavně však bude záležet na samotném Rosickém

KAUNAS

Osm minut po kaunaské pěší zóně k pravoslavnému chrámu, osm minut zpátky do hotelu Kaunas. Tak vypadala dopolední procházka českých fotbalistů na ukrácení dlouhých chvil před večerní kvalifikační partií s Litvou. I na ní se pochopitelně probíral zdravotní stav kapitána Tomáše Rosického a jeho bolavých třísel. Nejvíce v čele fotbalového procesí, kde pochodoval doktor Petr Krejčí, a na konci, kde kráčel trenér Michal Bílek.

Foto: Petr Horník, Právo

Reprezentační kapitán Tomáš Rosický by měl při zátěži v hotelové posilovně posoudit, jak se cítí a jak moc ho třísla bolí.

Článek

Hodiny před zápasem byly pro fotbalisty dlouhé jako Lovosice. Žádný div, když začátek byl stanoven na tři čtvrtě na deset místního litevského času.

 Začátek doslova vražedný

„A to Španělé naléhali, aby se začínalo ještě o hodinu později, protože původně plánovali výkop v Alicante na 21.45 jejich času. Naštěstí UEFA přiměla organizátory ke kompromisu, ale i tak je pro Litevce začátek utkání hodně pozdní. Pochopitelně že se to na návštěvnosti odrazí. Víc než čtyři tisíce diváků nepřijdou,“ dumal v hotelové recepci vedoucí českého mužstva Jaroslav Dudl.

Právě dlouhé čekání přimělo trenéra Michala Bílka a celý jeho realizační tým, aby ponechali svým svěřencům volnost. I účast na snídani byla proto dobrovolná, procházka centrem města rovněž.

Jídelníček podle tradice - soté a hovězí

Mezitím ovšem stihli hráči přípravu na zápas. „Dostali informace o domácím týmu,“ prozrazoval tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

U oběda se celá výprava pochopitelně sešla také kompletní. „Servírovalo se kuřecí soté nebo hovězí plátek s přílohami podle výběru a chutí hráčů,“ potvrzoval Kolář, že jídelníček měl tradiční podobu.

Čtyřhodinového volna pak drtivá většina fotbalistů využila k odpočinku na pokojích, někteří ovšem vyrazili na pěší zónu do některé z kavárniček, kterých je na hlavní třídě v Kaunasu všude plno.

„V půl šesté mají hráči taktickou poradu, na níž se od trenéra dozví sestavu pro večerní utkání,“ vykládal tiskový mluvčí české reprezentace do omrzení televizním štábům dychtivým nejčerstvějších informací o zdravotním stavu kapitána mužstva Tomáše Rosického.

Rosický zkusí posilovnu

„Nejde o žádné zranění. Na bolestech v tříslech, s nimiž má Tomáš dlouhodobé problémy a které ho tentokrát táhnou, se spíše podepsal páteční zápas se Španělskem. Pokud je totiž v klidu, problémy nemá a bolesti necítí,“ byl přece jen sdílnější reprezentační lékař Petr Krejčí. Ani on si ale netroufal vyslovit prognózu, jak na tom kapitán mužstva nakonec bude.

Hodně by měly napovědět chvíle v hotelové posilovně, kde by měl odpoledne Rosický zkusit bolavá třísla zatížit a sám zvážit, jak se cítí.

„Lékaři posoudí, trenér rozhodne. Hlavně však bude záležet na tom, jak se bude cítit sám Rosický,“ odrážel tiskový mluvčí Jaroslav Kolář zvědavce a udržoval fotbalový národ před klíčovou kvalifikační partií v napětí.

Úplně jasno proto bude zřejmě až na stadiónu S. Darius na kopci nad Kaunasem, kam to má reprezentace autobusem necelých deset minut. Z hotelu by měla vyrazit před půl osmou. Zda s nachystaným Rosickým, nebo bez něho, to se teprve uvidí.

Reklama

Související témata: