Hlavní obsah

České fotbalistky porazily Portugalsko a vedou kvalifikační skupinu ME!

PÍSEK

České fotbalistky ve svém druhém utkání kvalifikace mistrovství Evropy zvítězily nad Portugalskem v Písku 1:0, jeidný gól vstřelila v 65. minutě Divišová. Po výhře se svěřenkyně Vladimíra Hrušky vyšvihly na první místo sedmé skupiny. V dalším zápase ve skupině hrají dnes večer Dánky proti Rakušankám.

Foto: Sport.cz

Jedinou branku zápasu zařídila Petra Divišová

Článek

Český byly po většinu utkání lepší, nastřelily břevno a už před přestávkou neproměnily další šance. Nakonec rozhodla na první pohled nenápadná akce, při které naběhla Divišová mezi stoperskou dvojici soupeřek a šajtlí mezi nohy brankářky rozhodla. "Už před střelou jsem si říkala, že to zkusím mezi nohy, kde byla gólmanka nejvíce zranitelná. Byla totiž dost vysoká a bylo těžké ji zblízka prostřelit," uvedl Divišová.

Portugalky až v závěru přidaly, snažily se přelstít českou defenzivu, ale domácí celek si výhru v klidu pohlídal. "Ztratili jsme dva body s Rakouskem, a tak jsme museli nutně vyhrát. Výsledek je proto dnes klíčový, protože Portugalky se zvedají a jejich výhra 8:0 nad Arménií naznačila jejich střeleckou potenci," řekl trenér Hruška.

Utkání kvalifikace mistrovství Evropy ve fotbale žen v Písku:
ČR - Portugalsko 1:0 (0:0)
Branka: 65. Divišová. Rozhodčí: Karagiorgiová (Kypr).
Sestava ČR: Taušová - Vyštejnová, Bertholdová, Mocová, Sedláčková - Cahynová, I. Martínková, Krůzová (55. Hoferková), Voňková (67. Ringelová) - Divišová (90+1. Nepokojová), L. Martínková. Trenér: Hruška.
Tabulka 7. skupiny:
1. Česko21102:14
2. Portugalsko21018:13
3. Dánsko11005:03
4. Rakousko10101:11
5. Arménie20020:130

Reklama