Hlavní obsah

Bílek u Jarošíka a Ujfalušiho nepochodil. Zato Černohorci získali do svých řad Volkova

PODGORICA

Zatímco trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek se před barážovými zápasy o postup na EURO marně snažil přimět k návratu do národního týmu Tomáše Ujfalušiho a Jiřího Jarošíka, soupeř jeho výběru byl úspěšnější. Vedení fotbalového svazu Černé Hory se totiž dohodlo s obráncem Partizanu Bělehrad Vladimirem Volkovem, že přijme černohorské státní občanství a bude reprezentovat svou novou zemi.

Foto: Sport.cz

Obránce Vladimir Volkov působící momentálně v Partizanu Běleherad se rozhodl reprezentovat Černou Horu.

Článek

Námluvy mezi reprezentací Černé Hory a Volkovem se táhly několik týdnů, až ve středu došlo k definitivní dohodě.

„Posledních rozhovorů se zúčastnil i předseda našeho svazu Dejan Savičevič a můj asistent Savo Miloševič a po nich se Volkov rozhodl přijmout naši nabídku a reprezentovat Černou Horu. Získali jsme pro reprezentaci dalšího velice kvalitního fotbalistu, protože Volkov své rozhodnutí nezmění, ani kdyby dostal nabídku reprezentovat Srbsko,“ kvitoval dohodu na svazových stránkách Černé Hory trenér barážového soupeře české reprezentace Branko Brnovič.

Trenér fotbalistů Černé Hory Branko Brnovičfoto: Reuters/Michael Buholzer

Srbové mě neoslovili, svěřil se Volkov

„Pochopitelně že mě nabídka potěšila. A důvěra, že právě já pomohu ke zlepšení výkonů a výsledků reprezentace Černé hory, ještě víc,“ svěřil se pětadvacetiletý levý obránce Vladimir Volkov, který s profesionální kariérou začínal v Radnički Bělehrad, oblékal barvy portugalského Portimonense, hrál za OFK Bělehrad a dvě sezóny patřil k oporám moldavského mistra Sheriffu Tiraspol. Letos v létě si z mnoha nabídek vybral Partizan Bělehrad.

„Slyšel jsem o zájmu srbské reprezentace, ale nikdo mě oficiálně neoslovil, zatímco trenér Černé Hory a vedení svazu jednali rychle. Navíc je otázkou, zda bych se v konkurenci mnoha kvalitních fotbalistů do srbského národního týmu vůbec prosadil,“ vysvětloval Volkov důvody svého rozhodnutí. „Fanouškům Černé Hory mohu slíbit, že udělám maximum proto, abych reprezentačnímu mužstvu pomohl.“

Baráž s českou reprezentací nestihne

Otázkou ovšem je, zda se Volkov objeví už v Brnovičově nominaci na listopadové barážové zápasy s českou reprezentací. Času se totiž nedostává a i v Černé Hoře panuje skepse, že se do 11. listopadu podaří vyřídit všechny dokumenty a papírové formality.

„Věřím ale, že na mistrovství Evropy si zahraju.  Jsem přesvědčen, že proti České republice má Černá Hora šanci. Viděl jsem několik kvalifikačních zápasů a sledoval obrovské nadšení, velkou energii a touhu něco dokázat, což prýštilo z celého mužstva,“ poznamenal Volkov.

Reklama

Související témata: