Hlavní obsah

Počítejte s peklem na zemi a naší výhrou 3:0, vzkázal kouč Černohorců Brnovič Čechům

Nesmírně impulsivní, na každý verdikt a herní situaci vášnivě reagující, hlavně však i po prohře 0:2 nezkrotně optimistický – tak vystupoval během první barážové partie i po ní trenér Černé Hory Branko Brnovič. „V Podgorici očekávejte v úterní odvetě pekelnou atmosféru a také prohru 0:3,“ vzkázal českým fotbalistům.

Foto: Stevo Vasiljevič, Reuters

Trenér černohorské reprezentace Branko Brnovič optimismus neztratil.

Článek

Dostali jste tvrdý direkt, Češi vás jasně přehráli, přesto pořád věříte v úspěch a postup. Kde se ve vás víra bere?

Asi nejsem normální., ale utkání u nás v Černé Hoře bude jiné. Nastoupí jiné mužstvo, budeme hrát jinak a uděláme vše pro co nejlepší výsledek.

Proč jste to neudělali už v prvním zápase?

Nehráli jsme to, co jsme si předsevzali, takže i výsledek je pro mě zklamáním. Obvykle se moc nevyjadřují k rozhodčímu, ale ani s n ím jsem nebyl úplně spokojený.

Co jste mu mohl vyčítat? Vždyť vám odpustil evidentní penaltu za ruku v šestnáctce!

Raději bych dopustil penaltu, než aby nám dal tolik žlutých karet. Dělal drobné chyby, které ovšem znamenaly hodně, nepískal fauly, neviděl dva fauly v šestnáctce, po nichž jsme měli kopat penalty my.

Není to jen výmluva? Vždyť navzdory netajenému optimismu před utkáním jste v prvním barážovém duelu herně propadli. Hlavně v první půli jste působili neskonale pasivně...

Drželi jsme se celý zápas dobře. Udělali jsme však některé změny v sestavě, které nevyšly. Za výsledek jsem proto zodpovědný i já.

Zlepšili jste se až po přestávce. Jaké pokyny jste svým svěřencům dal?

Aby hráli fotbal, jaký umí, a že uvidíme, co to přinese.

Český celek vás ale právě ve druhém poločase přehrál a zápas rozhodl. Překvapil vás?

Známe jeho hru. Češi předvedli výborný výkon, hráli lépe než my a vyhráli zaslouženě. I za pomoci detailů, které rozhodly.

Jedním z oněch detailů byla vaše nefungující středová řada...

Vím o tom., dělalo nám problém dostat míč do útoku. Proto chci v druhém zápase udělat změny v sestavě i taktice, abychom byli v tomto směru silnější.

A vyhráli 3:0, jak vyhrožujete...

Jsem optimista a nejsem zřejmě normální. V prvním zápase jsme uhráli dobrý výsledek a věřím, že za pomoci našich diváků a pekelného prostředí v Podgorici dáme doma dva tři góly a sami naopak žádný neinkasujeme. Bude to těžké, ale v odvetě bude vládnout úplně jiná atmosféra a hrát jiný černohorský tým než v Praze.

Z trojice mužstev bývalé Jugoslávie, které hrají baráž, mají k postupu nejblíž Chorvati, kteří vyhráli v Turecku. Překvapily vás výsledky ostatních barážových zápasů?

Vítězství Chorvatů překvapením je, ale dokázali, že jsou v dobré formě. V duelu Bosny s Portugalci jsem rovněž nečekal bezbrankovou remízu, ale výhru Portugalců. Ale pro nás je teď podstatnější, jak dopadne odveta v Podgorici.

Reklama

Související témata: