Hlavní obsah

Přišlo mi to jako první reprezentační utkání, řekl Ibrahimovic

Solna

Útočník Zlatan Ibrahimovic oslavil návrat do švédské reprezentace po téměř pěti letech čtvrteční výhrou 1:0 nad Gruzií. V úvodním kvalifikačním zápase o postup na fotbalové mistrovství světa 2022 v Kataru přihrál na gól Viktoru Claessonovi. Historicky nejlepší střelec národního týmu se cítil jako při prvním reprezentačním startu, se svým výkonem ale nebyl spokojený.

Foto: Janerik Henriksson, Reuters

Švédský reprezentant Zlatan Ibrahimovic se raduje se spoluhráči z branky

Článek

Devětatřicetiletá opora AC Milán nastoupila za Švédsko poprvé od 22. června 2016, kdy si na mistrovství Evropy ve Francii Ibrahimovic zahrál proti Belgii. "Cítil jsem se dobře. Přišlo mi to jako mé první reprezentační utkání, hodně adrenalinu," řekl Ibrahimovic v rozhovoru pro Sverige Radio.

"Myslím si, že jsem si mohl vést mnohem lépe. Nejdůležitější ale je, že jsme vyhráli," prohlásil rodák z Malmö, který ve 117 reprezentačních utkáních nastřílel rekordních 62 branek.

V neděli se Švédové představí v dalším kvalifikačním duelu v Kosovu. Dalšími účastníky skupiny B jsou Španělsko a Řecko, jejichž vzájemný souboj v Granadě skončil 1:1.

"Uvidíme, jestli nastoupím od začátku, rozhoduje o tom (trenér) Janne (Andersson). Připravujeme se na Kosovo a regenerujeme. Pak Janne zvolí jedenáctku, kterou chce," uvedl Ibrahimovic, který si touží zahrát na letním evropském šampionátu i na mistrovství světa.

Reklama

Související témata: