Hlavní obsah

Poplach v Edenu. Série přitom pokračuje, Kuchta je zase blíž ke střelecké koruně

Olomouc

Rekordní série bez prohry protažená po nedělní výhře na Hané na 43 zápasů, Kuchta už zase sám na první místě žebříčku ligových kanonýrů, neboť trefou do Mandousovy sítě o gól unikl jabloneckému Schranzovi, přesto poplach ve Slavii. Provod se v Olomouci zranil. Už po čtvrthodině musel střídat a nikdo zatím netuší, o jak vážné zranění jde. „Až magnetická rezonance to ukáže,“ krčil rameny kouč staronového mistra Jindřich Trpišovský s tím, že teprve pondělní vyšetřeni v Ústřední vojenské nemocnici ve Stešovicích řekne víc.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Lukáš Provod ze Slavie zůstal ležet se zraněným kolenem na trávniku.

Článek

Cizí zavinění v tom nebylo. Dvorní slávistický nahrávač, ale i střelec důležitých gólů Lukáš Provod do kontaktu se soupeřem nepřišel. Uprostřed hřiště byl sám, kolem něho nikdo z domácích hráčů.

„Při změně směru se mu v trávě podlomilo koleno," potvrzoval slávistický kouč, že Provod si zranění způsobil sám.

Pro trenéra samozřejmě komplikace.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se raduje z branky v utkání první fotbalové ligy proti Olomouci.

V zápase s Olomoucí určitě. „Nucené střídání s námi zamávalo, Lukáš je pro nás důležitým hráčem," přiznal Trpišovský poté, co označil výkon svého týmu navzdory výhře za průměrný.

Možná ale půjde i o komplikaci pro zbytek sezony, v níž jeho tým míří za dalšími cíli, které si dal.

Natáhnout rekordní sérii o další duely. Přidat k dosavadním 43 zápasům bez prohry tolik zápasů, co to jen půjde.

A také završit třetí mistrovskou sezonu, aniž by v ní jeho Slavia prohrála. Něco podobného se podařilo naposledy v ligovém ročníku 2009/10, jenže tehdy liga končila po třicátém dějství. Teď už má mistr z Edenu odehráno 31. kol a porážku nepoznal.

Ještě tři ligové duely ovšem zbývají. Doma s Karvinou, poté v Jablonci a na závěr v Edenu s Českými Budějovicemi, kdy na sešívané čeká předávání mistrovského poháru.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Radost fotbalistů Slavie.

Bude v nich mít Trpišovský Provoda k dispozici? A co ve finále domácího poháru 20. května v Plzni? Pomůže tam Slavii k vysněnému double?

„Zatím se nezdá, že by Lukášovo zranění bylo tak vážné, jak v první chvíli vypadalo, Alespoň podle prvních pocitů fyzioterapeutů a doktora," uklidňoval kouč Pražanů v Olomouci sám sebe a na dálku také reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého. "Ale jde jen o dohady," dodával.

Nemuselo by totiž jít o přetržené vazy, jak se původně zdálo. Natož aby šlo o přetržený přední křížový vaz, což by byl pro Provoda nejhorší možný scénář. Třeba má vazy skutečně jen pochroumané, čemuž by napovídal druhý poločas, kdy slávistický univerzál seděl na tribuně Androva stadionu a koleno si ledoval.

Kdyby totiž šlo u přetržené kolenní vazy, přišel by kouč národního týmu o dalšího slávistického hráče, s nímž pro červnové EURO počítá. Po Kúdelovi by mu z kádru vypadl i Provod, neboť léčba přetrženého vazu se táhne měsíce.

„Uvidíme, až magnetická rezonance v Praze řekne víc," doufal Trpišovský, že poplach, který v Edenu propuknul, byl zbytečný.

Reklama