Hlavní obsah

Brazilská policie vyšetřuje čtyři argentinské fotbalisty kvůli lhaní úřadům

Sao Paulo
Aktualizováno

Brazilská policie začala vyšetřovat čtveřici argentinských fotbalistů, kvůli nimž se nedohrál nedělní zápas kvalifikace mistrovství světa v Sao Paulu. Hráči jsou podezřelí, že po příletu do země lhali úřadům, aby nemuseli do karantény. Případem se také začala oficiálně zabývat světová federace FIFA.

Foto: Amanda Perobelli, Reuters

Argentinec Lionel Messi a Brazilec Neymar diskutují poté, co se nedohrál nedělní zápas kvalifikace mistrovství světa v Sao Paulu. Brazilská policie začala vyšetřovat čtveřici argentinských fotbalistů.

Článek
Fotogalerie

Kvůli povinné čtrnáctidenní izolaci pro návštěvníky z Velké Británie měli do karantény zamířit Emiliano Martínez a Emiliano Buendía z Aston Villy i Giovanni Lo Celso a Cristian Romero z Tottenhamu.

Všichni však podle brazilské agentury pro zdravotnický dohled Anvisa imigračním úředníkům tvrdili, že v poslední době nebyli v Británii, ani jiné zemi, kterou má Brazílie na červeném seznamu kvůli zvýšenému riziku nákazy covidem-19.

Tři z nich poté nastoupili v základní sestavě a přímo na hřiště si pro ně přišli zástupci agentury v doprovodu policie. "Nikdy jsme nechtěli zápas narušit, ale bylo nám dovoleno zasáhnout až ve chvíli, kdy už se hrálo," řekl šéf Anvisy Alex Campos.

Podle něj vedení argentinské reprezentace o povinné karanténě pro čtveřici hráčů z Británie vědělo od soboty. "Mohli jsme je deportovat hned, ale doporučili jsme karanténu. O tom, že jejich hráči vstoupili do země na základě falešných informací, jsme jim řekli ráno a potom i na odpolední schůzce," uvedl Campos.

Agentura AP uvedla, že brazilský svaz o všech konkrétních pravidlech proti šíření koronaviru informoval nejbližší kvalifikační soupeře včetně Argentiny i jihoamerickou konfederaci CONMEBOL už v červenci a poté znovu začátkem srpna.

FIFA dnes oznámila, že zahájila disciplinární řízení s oběma národními federacemi. "Oba týmy byly vyzvány, aby poskytly další informace o faktech, které vedly k přerušení zápasu. Dále se jimi bude zabývat disciplinární komise," uvedla světová federace.

Reklama

Související témata: