Hlavní obsah

Fanoušci, kde jste byli? kroutí hlavou Coufal. Atmosféru v Plzni zachránili Ukrajinci

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Porážku nakonec odvrátili, čeští fotbalisté v přípravném duelu s Ukrajinou zachránili aspoň remízu 1:1. „Odehráli jsme výborný zápas s kvalitním soupeřem, akorát že góly chyběly, pak by se vývoj otočil. Naštěstí nešlo o body. Když jsme soupeře přehrávali, přišla odměna, dali jsme aspoň jeden,“ hodnotí trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal během přípravného utkání s Ukrajinou.

Článek
Fotogalerie

Nečekaný výjev. První přípravný duel v nové sezoně měl být také poděkováním národnímu týmu za jeho vystoupení na letním EURO.

Jenže fanoušci se k reprezentaci otočili zády. Příznivci soupeře měli v plzeňském hledišti většinu, oni se postarali o důstojný rámec utkání.

„Ukrajinci mají hráče z Dynama Kyjev a Šachtaru, také Zinčenka, Jarmolenka, Jaremčuka.... Proč se na ně nepřišlo podívat víc diváků - co k tomu říct?" líčí pro ČT sport obránce Vladimír Coufal.

„Mrzí mě, že diváci nechtějí přijít na takové hráče. Musím poděkovat hrstce českých diváků. A hlavně Ukrajincům, kteří vytvořili patřičnou atmosféru, lepší než hrát v tichu," dodává evidentně zklamaný legionář z Premier League.

Bez Schicka se trápili

Pokud jde o mužstvo samotné, trápí ho zakončení. Během prvního podzimního srazu vstřelilo ve třech duelech jen dva góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace oslavují gól na 1:1.

„To je samozřejmě málo. Aspoň jeden nám v prvním utkání proti Bělorusku stačil na výhru. A teď na remízu, porážka od Ukrajinců by nás vzhledem k průběhu zápasu hodně bolela," líčí smolař Stanislav Tecl, po jehož šancích dvakrát zvonila tyč.

„Patrik Schick je nejlepší střelec ME, góly dávat umí. Příště už nás doplní, snad se přidají i další a budeme bojovat o druhé místo v kvalifikační skupině," těší se trenér Jaroslav Šilhavý na návrat kanonýra, který si odpykal trest za vyloučení ve Walesu.

Reklama

Související témata: