Hlavní obsah

Suchopárkovi připomíná dvojzápas s Kosovem evropské poháry

Praha
Aktualizováno

Čtyři změny proti zářijovému startu kvalifikace ME hlásí před říjnovým dvojzápasem s Kosovem fotbalová reprezentace do 21 let. Trenér Jan Suchopárek povolal také obránce Juráska, záložníky Selnara s Žambůrkem a útočníka Koubka.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Jan Suchopárek.

Článek

Lvíčata vyhlížejí další výzvu v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Po úspěšném zářijovém dvojzápase proti Slovinsku a Albánii čeká tým říjnový dvojzápas proti Kosovu. Nejprve ve čtvrtek 7. října se představí v Prištině a o pět dní později stejného soupeře přivítají v Českých Budějovicích.

"Je trošku zvláštní, když v novém kvalifikačním období máte stejného soupeře znovu po pěti dnech. Bereme to trošku jako pohárová utkání, tak k tomu přistoupíme. Nečeká nás vůbec lehký soupeř," avizuje trenér Jan Suchopárek.

Z různých důvodů nyní v nominaci chybějí útočníci Vojtěch Patrák s Tomášem Zlatohlávkem, záložník Michal Beran a obránce Michal Hošek. Jejich místa zaujali útočník Matěj Koubek, záložníci Jakub Selnar s Janem Žambůrkem a bek David Jurásek, kteří si tak mohou odbýt debut v reprezentační jedenadvacítce.

"Nominace vychází z aktuální formy a možností hráčů, kteří spadají do dané věkové kategorie. Změny jsou dvojího rázu. Museli jsme zohlednit zdravotní stav některých hráčů a také otázku nováčků, kteří vstupují do hry. Měli by naši hru ještě zintenzivnit a zkvalitnit v určitých ohledech, které jsme třeba v září částečně postrádali," vysvětluej kouč.

"Do nominace by se nyní určitě dostal také Filip Souček, který v posledních utkáních Sparty vykazoval velmi dobrou formu. Bohužel se v utkání ve Zlíně zranil, takže nemůže být nominován. Ale určitě s ním počítáme v dalším období," dodává Suchopárek.

Jedním z nováčků je také záložník Žambůrek z anglického Brentfordu. "Od dubna se potýkal se zraněním kotníku, ale v poslední době je již v tréninku i plné zátěži a začal pravidelně nastupovat za tým Brentfordu do 23 let. Viděli jsme jeho utkání, podal velmi dobré výkony a rozhodli jsme se jej nyní nominovat. Také on by měl přinést dobré prvky do naší hry, zvýšit konkurenci a přinést další alternativy pro skládání sestavy. Honza dlouhodobě patřil ke stěžejním hráčům a lídrům ročníku 2001, hráče s charakterem a osobnosti potřebujeme. Věřím, že to potvrdí a bude přínosem pro náš tým," doufá trenér.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Kosovu (7. října v Prištině) a s Kosovem (12. října v Č. Budějovicích):
JménoKlubStartyGóly
Brankáři
Vítězslav JarošSt. Patricks00
Matěj KovářManchester United20
Vladimír NeumanKarviná00
Obránci
Denis DonátHradec Králové20
Michal FukalaLiberec40
Adam GabrielSparta Praha20
David JurásekMladá Boleslav00
Jan KnapíkTeplice00
Martin VitíkSparta Praha31
Záložníci
Lukáš ČervPardubice10
Kryštof DaněkOlomouc21
Filip KaločOstrava20
Adam KarabecSparta Praha60
Michal KohútSlovácko30
Štěpán KrunertTeplice00
Tomáš OstrákKolín nad Rýnem51
Jakub SelnarJihlava00
Tomáš SolilPardubice20
Pavel ŠulcPlzeň92
Jan ŽambůrekBrentford00
Útočníci
Daniel FilaMladá Boleslav21
Matěj KoubekBohemians Praha 190500
Václav SejkSparta Praha20

Reklama

Související témata: