Hlavní obsah

Dusno mezi Krmenčíkem a Plzeňáky? Mazáci by si je v nároďáku srovnali

Praha

Zajímavá okolnost. Fotbalová reprezentace se sešla týden po vyhroceném ligovém duelu mezi Slavií a v Plzní, v němž se proti svému mateřskému klubu nepochopitelně vymezil exviktorián Michael Krmenčík. Slávista se vrátil do národního týmu, a tak je otázkou, jak v něm vychází s plzeňskou ekipou. „Tady je klid, pohodová atmosféra jako vždy,“ ujišťuje zkušený obránce Filip Novák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík ze Slavie Praha a Filip Kaša z Viktorie Plzeň.

Článek

Krmenčík kontra jeho bývalá Plzeň. Vyhrocený spor je díky nejrůznějším reakcím a komentářům stále živý.

Michael Krmenčík se s viktoriány brzy sešel v jednom týmu. Plzeň na srazu před zápasy s Kuvajtem a Estonskem zastupuje kvarteto Jindřich Staněk, Milan Havel, Jan Kopic a Jan Sýkora.

Manažer Libor Sionko o nemoci trenéra Jaroslava ŠilhavéhoVideo: FAČR

Leckoho samozřejmě napadne, zda se napětí mezi viktoriány a slávisty, především Krmenčíkem, nepřeneslo také do reprezentace.

„Popichování mezi sebou máme, ale to je spíš sranda. Tak to má být. Kluci, co se sjedou ze všech klubů, by měli případnou rivalitu hodit za hlavu. Tady fungujeme všichni spolu, atmosféra je skvělá. Až se vrátíme do klubů, je to pak na nich..." líčí zkušený reprezentant Filip Novák.

Obránce istanbulského Fenerbahce už patří k mazákům, kteří by v případě potřeby pohodovou atmosféru pohlídali.

Patrik Schick chybí v nominace fotbalové reprezentace. Dodatečně povolaný může být KrmenčíkVideo: Sport.cz, FAČR

„Všichni jsme dostatečně zkušení a nechceme dělat dusnou atmosféru. Kdyby přece jen nastala, jsou tady zkušení, co si to musejí ohlídat. A klidně i vyříkat, jsme lidi. Ale po dvou dnech srazu můžu potvrdit, že všechno je v pohodě," ujišťuje Novák.

Reklama