Hlavní obsah

Fotbalisté Slovinska hledají útočníky

CELJE (Slovinsko)

Trenér slovinských fotbalistů Branko Oblak před středečním přátelským zápasem s Českou republikou v Celje řeší dva problémy. Jednak musí hledat náhradu za šéfa obrany a za druhé chce najít optimální složení útoku. Útočná fáze slovinského týmu už totiž delší dobu postrádá spolehlivého střelce.

Foto: internet

Po odchodu Zahoviče (vpravo) hledá Slovinsko nového střelce.

Článek

V podzimní kvalifikaci se o branky starali hráči z druhé vlny: zápas s Moldavskem rozhodl hattrick záložníka Ačimoviče, o překvapivou výhru nad Italy se postaral obránce Cesar. S Norskem a Skotskem vyšel středeční soupeř Brücknerova výběru naprázdno, stejně jako v listopadovém utkání se Slovenskem v Trnavě.

Bez Zahoviče nejsou góly

Slovinské góly byly dlouhá léta především záležitostí Zlatka Zahoviče. Ale třiatřicetiletý kanonýr, který v mezistátních zápasech nastřílel 35 branek, se loni vzdal reprezentace a momentálně je po lednovém rozchodu s Benfikou bez angažmá.

Ermin Šiljak, který dal v minulé kvalifikaci devět gólů, odešel hrát fotbal do Číny. Na kvalifikační zápasy se sice domů vrací, ale na přátelské utkání ho trenér nepozval. Ostatně Šiljakovi v Dalianu poněkud zvlhl střelecký prach, za celý loňský rok se v reprezentaci v osmi zápasech netrefil ani jednou.

Hrozit by měl jen Ačimovič

Největší nebezpečí pro českou branku tak ze soupeřova týmu hrozí od záložníka Ačimoviče, který hraje francouzskou ligu v Lille. Vpředu zřejmě nastoupí zkušený Cimirotič, který se po angažmá v Itálii vrátil domů a nedávno přestoupil právě do Celje. Jeho partnerem by měl být teprve devatenáctiletý Borut Semler, který však hraje v Bayernu Mnichov jen za rezervu.

Další variantou je nováček v nominaci Aleksandar Rodič, který nedávno přestoupil do Portsmouthu. Anglický klub si ho vybral poté, co jeho nabídku odmítl Zahovič. Čtvrtým útočníkem je Klemen Lavrič, který hraje v Drážďanech druhou německou ligu.

Předpokládaná sestava Slovinska:
Handalovič - M. Mavrič, Cesar, Tanjič, Pokorn - Ačimovič, Čeh, Komac, Sešlar - Cimirotič, Semler.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články