Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace si místo baráže zahraje v Olomouci s Kanadou

Praha

Ani Korea, ani Severní Irsko, o nichž se na Strahově uvažovalo. Poslední utkání letošního roku sehraje česká fotbalová reprezentace v pátek 15. listopadu v Olomouci proti Kanadě. Přátelský duel začne na Andrově stadiónu v 17:00. Národnímu týmu se uvolnil listopadový termín poté, co v kvalifikaci mistrovství světa 2014 zkrachovala již ve skupině a nepostoupila ani do baráže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči české fotbalové reprezentace na začátku utkání s Itálií.

Článek

Tak tedy Haná. Národní tým se vrátí na Andrův stadión poprvé od klíčové březnové porážky 0:3 s Dánskem. "Čas 17:00 je pro fotbalové příznivce v Olomouci a okolí přijatelnější než večerní výkop zápasu," vysvětlil tiskový mluvčí národního týmu Jaroslav Kolář.

Půjde o historicky druhý vzájemný zápas České republiky a Kanady. Zatím jediné utkání sehrály tyto dvě země před deseti lety. V listopadu 2003 vyhrála česká reprezentace nad Kanadou 5:1. V Teplicích tehdy dali české góly Jankulovski, Heinz, Poborský, Sionko a Skácel, za Kanadu korigoval za stavu 5:0 minutu před koncem Radzinski.

Vedení fotbalové reprezentace také zvažovalo, že by za soupeře mohlo vybrat Koreu nebo Severní Irsko. Nakonec padla volba na fotbalově exotickou Kanadu.

Češi měli k dispozici ještě úterní termín 19. listopadu. Ten však nevyužijí. "Pro pátek by nám kluby měly uvolnit hráče bez problémů. Pro úterý by to bylo mnohem složitější," avizoval Vladimír Šmicer, jehož proti Kanadě čeká rozlučka s funkcí manažera národního týmu. Smlouvu má do konce roku a novou mu strahovský šéf Miroslav Pelta nenabídne.

Reprezentaci by měl i proti Kanadě vést Josef Pešice. Prozatimní kouč, který jak na Maltě (4:1), tak v Bulharsku (1:0) dovedl nároďák k výhře. Jmenování nástupce Michala Bílka je zatím v nedohlednu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články