Hlavní obsah

Rosický potvrdil Vrbovi, že chce dál reprezentovat. V masce mi připomínal Hugha Granta, smál se trenér

Praha
Aktualizováno

Kapitán národního týmu Tomáš Rosický chce dál reprezentovat. Petr Čech, ale třeba i Daniel Pudil, který dvakrát za sebou přišel na poslední chvíli o účast na mistrovství Evropy, také. To je nejpříjemnější zjištění, které si přivezl trenér Pavel Vrba z krátké inspekční cesty do Anglie, během níž se setkal i s koučem Arsenalu Arsénem Wengerem. „Sám říkal, že Tomáš má jednu z nejlepších fazón během svého působení v Arsenalu,“ reprodukoval Vrba slova kouče Gunners, aby poté přiznal, že při pohledu na Rosického s ochrannou maskou se neubránil úsměvu. „Připomínal mi Hugha Granta ve snímku Nothing Hill, který se také v kině díval na film v potápěčských brýlích.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Tomáš Rosický potvrdil i trenérovi Vrbovi, že chce dál reprezentovat.

Článek

Tříčlenná suita složená z trenéra Pavla Vrby, manažera a technického ředitele Dušana Fitzela a asociačního šéfa Miroslava Pelty se vydala do Londýna v pátek.

Schůzky s hráči, ale i s koučem Wengerem

„Hned po příletu jsme odjeli do kempu Arsenalu, kde jsme se sešli s trenérem Wengerem a Tomášem. V sobotu jsme sledovali ligový duel Arsenalu a absolvovali schůzku s Tomášem Kalasem z Chelsea, v neděli jsme se sešli s Danielem Pudilem, viděli střetnutí Chelsea s Machesterem United a večer pak seděli s Petrem Čechem," popsal Vrba v rozhovoru na asociačních stránkách program, který měl v Londýně nachystaný a jenž se naplnil beze zbytku.

„Jsem rád, že jsme se setkali se všemi čtyřmi hráči. Byl to hodně důležitý čas," poznamenal trenér českého národního týmu, pro něhož byly samozřejmě zážitkem i oba zápasy Premier League, které na vlastní oči viděl.

Vrba: To jsem chtěl slyšet...

Nejpodstatnější ale samo sebou bylo pro trenéra sezení s Rosickým a Čechem. „Jsem rád, že oba mají obrovský zájem dál reprezentovat a jezdit na srazy. U Tomáše vznikl problém, neboť se po zranění musel podrobit operaci nosu a měl to trochu složitější, ale i on reprezentovat chce. Právě tohle jsem toužil v Londýně slyšet ze všeho nejvíc. S Tomášem i Petrem počítáme pro březnový zápas s Norskem. Pochopitelně pokud se nestane nic nepředpokládaného."

Trenér Vrba se bavil s hráči i o svých představách a plánech. „Nastínili jsme, jaké věci při chodu národního týmu hodláme nastavit, v čemž s námi byli hráči zajedno, což bylo rovněž pozitivní zjištění. Vyslechli jsme si i jejich připomínky, což bereme jako dobrou zpětnou vazbu potřebnou k tomu, aby všechno klapalo. Chceme všem hráčům vyjít maximálně vstříc a zároveň vyžadovat i dobře odvedenou práci. Vedle organizačních věcí jsme trochu řešili i záležitosti týkající se hry samotné. Ale na to bude ještě čas," přiblížil reprezentační kouč i témata, která s Rosickým a Čechem probíral.

„Musíme si mezi sebou vytvořit důvěru a dobré vztahy, abychom šli za jedním cílem, jímž je účast na mistrovství Evropy 2016. Klíčové je vytvořit silný kolektiv. Ano, někteří hráči mají nějaké postavení, ale tým nemůže být o jednotlivcích."

I Pudil se chce do reprezentace vrátit

Během ostrovní mise se trenér sešel i s Kalasem a Pudilem, kteří v anglickém fotbale rovněž působí.

„Tomáš Kalas je sám nespokojený s tím, že v Chelsea toho zatím nahrál málo. Teď je to možná spíš věc jeho a manažera, aby našli klub, kde dostane větší šanci. Pudil měl nedávno zdravotní problémy, ale překonal je a pravidelně hraje druhou anglickou ligu. Víme, že dvakrát za sebou na poslední chvíli přišel o nominace na mistrovství Evropy, ale pořád v něm je touha reprezentovat. Dan je připravený přijet, když bude oslovený. Pro nás je pořád zajímavým hráčem."

Čechova kličkovaná vyvolala nadšení

Na přetřes samozřejmě přišla i Čechova kličkovaná v zápase s Manchesterem United, při níž trenér Chelsea José Mourinho málem upadl do mdlob.

„Petr říkal, že už neměl jinou možnost. Když jsem viděl trenéra Mourinha a jeho reakci, možná se mu zastavilo srdce. To jsou chvíle, kdy se trenérům ježí na těle chlupy. Ale Petr to zvládl elegantně a fanoušci byli nadšení," líčil reprezentační kouč Pavel Vrba reakci, kterou v ochozech Stamford Bridge zažil.

Reklama

Související témata: