Hlavní obsah

Palec dolů na Twitteru? Prý jsem prozradil sestavu, ale nebylo to nic špatného, říká Kadlec

Robert NeumannPrávo

Přes týden tvrdě trénuje, o víkendu však usedá na lavičku, někdy jen na tribunu. Fotbalový útočník Václav Kadlec, který se po roce a půl objevil v nominaci reprezentační jednadvacítky, je ve Frankfurtu opomíjený, na podzim nasbíral pouze čtyři starty. Mezi vyvolené mu nepomohly ani dvě vstřelené branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec

Článek

Tušil jste v létě, že vaše pozice bude taková?

Právě že tomu nic nenasvědčovalo. Celou přípravu jsem nastupoval v základu, vypadalo to, že bych mohl hrát. Pak ale přišel první soutěžní zápas a já se nevešel ani na lavičku.

To musela být rána.

Zaskočilo mě, že jsem skončil rovnou na tribuně. Bylo to pro mě znamení, že asi není všechno v pořádku. Pak jsem sice dostal šanci na deset minut, dal jsem gól a příště hrál od začátku, jenže zápas s Augsburgem jsme prohráli, což mi nepomohlo.

Svezl jste se s výsledkem?

Možná. V německých médiích jsem byl nejlépe hodnoceným hráčem Frankfurtu, i já jsem měl dobrý pocit. Ovšem od té doby sedm zápasů ani minuta. Včetně poháru jsme pětkrát v řadě prohráli, změny ale moc nepřicházejí. A když už nějaké nastanou, mě se bohužel netýkají.

Není jedním z důvodů váš příspěvek na Twitteru? Poté, co jste se dozvěděl, že nejste v sestavě, jste na sociální síť umístil míč a palec dolů a německá média z toho udělala aféru.

Překvapilo mě, že z toho média udělala takový problém, prý jsem prozradil sestavu. Já si ale nemyslím, že šlo o něco špatného. Počítal jsem s tím, že po utkání s Augsburgem nastoupím i příště, když jsem viděl, že v sestavě nejsem, byl jsem zklamaný.

Dali vám to v klubu nějak pocítit?

Ne. Trenér mi jen doporučil, ať si dám příště pozor, že to ničemu nepomohlo. Sám jsem cítil, že jsem to neměl dělat.

Nedávno prohlásil sportovní manažer Hübner, že s němčinou nemáte problém, což vám dříve vyčítali. Takže německy vládnete dobře?

Na vyprávění to úplně není, ale rozumím téměř všemu. Já ale nikdy nebyl takový, že bych bavil kabinu, tam spíš hraju stolní tenis. Máme v ní menší stůl, je u toho velká legrace.

Dobrá nálada bude zřejmě i nyní při srazu jednadvacítky. Přivítal jste návrat?

Jsem v neustálém kontaktu s trenérem Dovalilem. Tím, že se nehrála kvalifikace, nebyl důvod, abych přijel. Teď se ale situace změnila. Pomalu se blíží mistrovství Evropy, navíc jsou před námi dva zápasy s těžkými soupeři. Přijel jsem moc rád.

Nepomýšlel jste i na áčko, kde není v útoku příliš variant?

V současné době pro mě áčko není téma.

Kvůli tomu, že nejste vytížený v klubu?

Ano, taky.

Reklama

Související témata: