Hlavní obsah

Slovenský trenér Kozák sestavu proti Česku tají. Šanci dá i mladíkům

Žilina

Zatímco Češi přijeli do slovenské Žiliny bez Čecha, Rosického, Limberského a Lafaty, slovenskému kouči Jánu Kozákovi bude v úterý s jistotou chybět pouze záložník Miroslav Stoch, který odcestoval plnit klubové povinnosti. Otazníky visí také nad Kuckou a Šventem, kteří po kvalifikaci s Lucemburskem (3:0) trénovali jen lehce. „Jedná se o jediné přípravné utkání v tomto roce, proto bude sloužit především k tomu, abychom si něco vyzkoušeli. Zároveň ale chci, aby tým byl dostatečně silný, protože hraje proti kvalitnímu mužstvu,“ řekl kormidelník slovenské reprezentace.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenští fotbalisté (zleva) Martin Škrťel, Adam Němec, Marek Hamšík a Miroslav Stoch se radují z branky.

Článek

Jakou jedenáctku proti Čechům vyšle, Kozák neprozradil. „Mám to už v hlavě nějak uspořádané, ale bude záležet na zdravotním stavu. Nicméně šanci dostanou i chlapci, kteří jinak hrají méně," mlžil Kozák. Na hřiště se tak zřejmě dostanou i hráči působící v české lize. „Pravidelně ji sleduji a jsem rád, že fotbalisté v ní výkonnostně rostou. Minimálně Patrik Hrošovský či Ján Greguš se na trávník dostanou," připustil Kozák.

Ačkoliv se jedná pouze o přípravný duel, chtějí v něm Slováci uspět. Už jenom proto, aby s Čechy zmírnili nepříznivou bilanci - z devíti vzájemných zápasů vyhráli pouze dva. „Samozřejmě, že chceme vyhrát. Je mezi námi rivalita a moc se na utkání těším. Česko pod trenérem Vrbou opět ukazuje vysokou kvalitu," připomněl Kozák.

Slováci pod vedením bývalého hráče pražské Dukly vyhráli osm zápasů v řadě. Získali skalp Ukrajiny či Španělska. Svou kvalifikační skupinu v boji o postup na ME vedou i díky posledním triumfu nad Lucemburskem (3:0) o tři body před Španělskem.

„Před tímto dvojzápasem pro mě bylo důležité zvládnout kvalifikační bitvu. Ta je už ale za námi a nyní bych tým rád dovedl k výhře nad Českem," upozornil Kozák.

Jak dopadne přípravný duel mezi Slovenskem a Českem?
Vyhrají Slováci
39 %
Utkání skončí remízou
21 %
Zvítězí Češi
40 %
Celkem hlasovalo 5038 čtenářů.

Reklama

Související témata: