Hlavní obsah

Se zraněním Čecha to není až tak zlé, ale stejně se vrátí až po reprezentační pauze

Londýn/Praha

Dobrá zpráva pro českou reprezentaci - zranění Petra Čecha není tak vážné, jak se bezprostředně po ligovém zápase Gunners se Swansea zdálo. Trochu horší, že léčení jeho zhmožděného lýtka si přece jen čtyři týdny vyžádá. „Petrovy skeny jsou skutečně lepší, než se očekávalo, ale do brány se vrátí až po reprezentační přestávce,“ potvrdil kouč Arsenalu Arséne Wenger před úterní pohárovou partií s Hullem.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Gólman Arsenalu Petr Čech po utkání se Swansea.

Článek

Český gólman ve službách Gunners měl problémy už před inkriminovaným střetnutím. Pobolívala ho třísla, jenže do brány přesto šel.

„Deklaroval, že je stoprocentně fit. Musel jsem mu věřit. Vždyť je mu třiatřicet a sám nejlépe ví, jak je na tom jeho tělo," hlásil trenér Wenger poté, co Čecha zradila nikoli třísla, ale lýtko.

„Bolest v lýtku se ozvala už v průběhu druhé půle, ale všichni si mě všimli až při závěrečném sprintu," vysvětloval Čech, který se v samém závěru vydal při rohovém kopu k bráně Labutí ve snaze pokusit se vyrovnat a zachránit alespoň bod.

Nevyrovnal, naopak při úprku zpátky se ozvala bolest ještě intenzivněji.

Na Hull bez Čecha i Francouzů

„Rentgenové snímky jsou nakonec lepší, než jsme původně mysleli. Čtyři týdny klidu si však Petrova zranění vyžádají. Vrátí se tudíž po reprezentační přestávce," informoval Wenger před úterním opakovaným osmifinále FA Cupu, které hraje jeho Arsenal od 20 hodin na stadiónu druholigového Hullu.

Proti momentálně třetímu celku druhé nejvyšší soutěže se bude muset obejít Wenger nejen bez Čecha, ale i bez francouzského legionáře Coquelina vyloučeného v ligové partii s Tottenhamem, chybět bude samozřejmě i další Francouz Koscielny.

„Ten by snad mohl být k dispozici v sobotu," doufá Wenger, že v ligovém duelu proti West Bromwich by se se mohl třicetiletý obránce do sestavy Kanonýrů vrátit.

Reklama

Související témata: