Hlavní obsah

Experimenty Vrba nechystá. Budeme se držet fotbalu, který jsme hráli a hrát chceme, říká před generálkou

Praha
Aktualizováno

Dvě vítězné prověrky už absolvovali, třetí, k níž nastoupí v neděli od 15.10 v pražském Edenu proti korejské reprezentaci, chtějí čeští fotbalisté pochopitelně také zvládnout. „Fotbalem, jaký jsme hráli po celou kvalifikaci, s nímž jsme uspěli v přípravě s Maltou a Ruskem, a kterého se chceme držet i na šampionát ve Francii,“ připomínal trenér Pavel Vrba, že se i v generálce na EURO bude držet stylu, který mužstvu vtiskl.

Pavel Vrba - KoreaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pavel Vrba o sestavě

Trénink reprezentace před zápasem s Koreou

Přitom před duelem s Koreou se bude muset s jednou komplikací vyrovnat. Až před utkáním se totiž ukáže, zda bude mít k dispozici Dočkala laborujícího od zápasu s Ruskem s poraněným kotníkem.

Klid, Dočkal bude v pořádku

„Komplikaci v tom nevidím, protože mám k dispozici zajímavý kádr, takže příležitost dostanou jiní hráči, na něž by se tolik času nedostalo," nedělá kouč z případné Dočkalovy absence vědu.

„Po lékařském vyšetření navíc nevidím důvod, proč by neměl být do 13. června k dispozici."

Korejci před nedělní konfrontací s českým týmem už jeden evropský test absolvovali. Dost ostudný, neboť soupeři Vrbova výběru na EURO Španělsku podlehli v Rakousku vysoko 1:6.

„Nesuďte podle výsledku, je potřeba si prohlédnout góly, které dostali. Rodily se po individuálních chybách," upozorňoval Vrba, že resumé klame.

„Oni nepřijeli do Evropy, aby bránili a odkopávali balóny. Mají raději ofenzivní fotbal, kombinují a snaží se všechny akce a míče dohrávat, čehož se budou nejspíš držet i proti nám. Řídí se zásadou, že buď se prosadí, nebo ne," prozrazoval trenér Vrba, co od asijského protivníka čeká.

„Velice dobrou kondiční připravenost také, protože po fyzické stránce jsou na tom pokaždé dobře. I tím by nás měli prověřit."

Stielike: Chceme se ukázat v jiném světle

"Důležitý pro nás není výsledek, i když samo sebou chceme dokázat, že jsme se po prohře se Španělskem vzpamatovali. Snažili jsme se i proti mistrům Evropy hrát hodně ofenzivně, což je proti takovému týmu velké riziko," přiznával německý trenér Korejců Uli Stielike. „V Praze se proto budeme chtít představit jako silný a kvalitní tým."

Kouč české reprezentace Pavel Vrba pochopitelně ani nenaznačil základní sestavu, kterou do zápasu pošle. Nedělá to nikdy, proč by tedy činil výjimku v generálce na EURO?!

„Opravdu nebudu tvrdit, že mužstvo, které pošlu do prvního poločasu, bude shodné s jedenáctkou, s níž počítám v prvním zápase šampionátu proti Španělům. O ní jsem měl určitou představu už před rakouským soustředěním a pravdou je, že v přípravě proti Rusům si někteří hráči život trochu zkomplikovali. Neřekl bych však, že by mé rozhodnutí až natolik ovlivnili," jen naznačoval trenér, že se mu složení týmu v hlavě profiluje a že i konfrontaci s Koreou bude brát v potaz.

„Mám možnost vystřídat šest hráčů a této příležitosti využiji," nezastíral, že během přípravy dojde k hromadné rošádě v sestavě a že i brankář Vaclík se mezi tyče dostane. „Ale netvrdím, že od začátku," reagoval Vrba.

Reklama

Související témata: