Hlavní obsah

Všechno je jinak! Vrba chce u reprezentace skončit a odejít do ruské Machačkaly

Praha
Aktualizováno

Mystifikoval, to se ví. Nebo spíše neříkal celou pravdu. Po prohře s Tureckem a vyřazení z fotbalového ME totiž reprezentační kouč Pavel Vrba tvrdil, že s nikým jiným než s národním týmem smlouvu podepsanou nemá a ironicky glosoval veškeré informace o námluvách s ruskými kluby, Machačkalou především. Už nedodával, že je vede a míní od reprezentace odejít. „Smlouvu mám podepsanou jen s reprezentací,“ prohlašoval tvrdošíjně v Lens. Jenže po pár dnech je všechno jinak - Vrba chce odejít do Machačkaly.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Trenér Pavel Vrba chce u reprezentace skončit.

Článek

Vrba hodnotí EURO ve Francii

Pelta po ME vyjádřil podporu Vrbovi

Účastník ruské ligy oznámil, že chce využít klauzuli, kterou Vrba ve smlouvě má, a požádal o trenérovo uvolnění, sám Vrba se k žádosti přidal.

Celou pravdu Vrba neříkal

Přitom ještě před šesti dny ve francouzském Lens reagoval s údivem na dotaz, zda povede národní celek i v podzimní kvalifikaci o postup na světový šampionát 2018 v Rusku.

„Kromě smlouvy u české reprezentace k dnešnímu dni žádnou jinou podepsanou nemám," prohlašoval, ale celou pravdu neříkal.

Neříkal ji ani tehdy, když ironicky glosoval všechny informace o tom, že by měl po evropském šampionátu odejít do některého z ruských klubů a že především Anži Machačkala má o jeho služby eminentní zájem.

„Máte jako vždy zřejmě lepší informace než já," odrážel ataky novinářů.

Pelta je k jednání s Rusy svolný

Jenže šest dnů po návratu z Francie je všechno jinak.

„Dnes mě oslovili zástupci Anži Machačkala s žádostí, zda by bylo možné uvolnit trenéra Vrbu pro práci v jejich klubu. Vzhledem k tomu, že kouč má ve smlouvě výstupní klauzuli a sám o její využití zájem má, souhlasil jsem se zahájením jednání. Pokud budou úspěšná, budeme okamžitě řešit alternativy na post trenéra národního týmu i dalších uvolněných pozic v realizačním týmu," potvrdil první muž českého fotbalu Miroslav Pelta, který Vrbu přivedl k reprezentaci z Plzně.

Teď jedná s Machačkalou, i když ještě ve čtvrtek po návratu z Francie prohlašoval: „Mám absolutní zájem, aby trenér Vrba u reprezentace pokračoval. Byl jsem ve Francii u toho, tým fungoval jako kolektiv. Nezvládli jsme jen zápas s Tureckem, který rozhodoval o tom, zda budeme úspěšní, nebo ne. Ano, teď je to neúspěch, ale není důvod k panice."

A Vrba rovněž nepopřel, že na odchod pomýšlí. „Stále mám motivaci dělat fotbal. I na tomto postu," reagoval ještě ve čtvrtek na přímý dotaz, zda má chuť u reprezentace zůstat.

Zájemci byli, trenér jednání odložil

Jenže ani to nebyla zřejmě celá pravda, i když Vrba si za ní dál stojí.

"Už před evropským šampionátem jsem všechny zájemce informoval, že dříve než po skončení šampionátu o odchodu od reprezentace jednat v žádném případě nebudu. Nyní jde o první konkrétní jednání. V uplynulých dnech mě kontaktovali představitelé klubu Anži Machačkala, s jehož zástupci bych měl v nejbližších dnech absolvovat finální schůzku," tvrdí Vrba a přidává, že další podrobnosti sdělí v případě úspěšného jednání s Machačkalou, která se v ruské lize zachránila až úspěšnou baráží s Volgarem Astrachaň.

Jak byste oznámkovali působení Pavla Vrby na lavičce národního týmu? (1- nejlepší, 5 nejhorší)
1
5,6 %
2
10,5 %
3
31,2 %
4
8 %
5
44,7 %
Celkem hlasovalo 30728 čtenářů.

Reklama