Hlavní obsah

Vést reprezentaci je obrovská pocta! V Boleslavi ale neumím narychlo zabouchnout dveře, říká Jarolím

Mladá Boleslav/Praha

Když mu od šéfa Fotbalové asociace ČR Miroslava Pelty přilétla nabídka, aby se stal nástupcem trenéra Pavla Vrby u reprezentace, Karel Jarolím měl hned jasno. Vést národní tým bere současný kouč Mladé Boleslavi jako velkou poctu a odměnu za svoji práci. Peltovi odpověděl kladně. Zároveň však nechce zabouchnout dveře v klubu, který má před vstupem do Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím chce vést národní tým. Zároveň se ale chce zachovat férově k Mladé Boleslavi.

Článek

„Zájem o mé služby v souvislosti s reprezentací beru jako obrovskou poctu. Samozřejmě, o to větší zodpovědnost to pro člověka je," řekl Jarolím Právu a Sport.cz s tím, že samotné rozhodnutí odejít k národnímu mužstvu pro něj nebylo těžké.

„Složitá je ovšem situace. Je to všechno narychlo, není moc času si něco připravit. Člověk do toho vlétne rovnýma nohama. Zkraje září začíná kvalifikace o postup na mistrovství světa, před tím je jedno přípravné utkání. O to je to všechno komplikovanější," podotkl Jarolím.

Svaz i klub nyní hledají konsensus, aby koučův příchod k reprezentaci zasáhl Mladou Boleslav co nejméně. Středočeši totiž za tři týdny vstupují do předkol EL. Pelta avizoval, že pokud se svaz s klubem dohodne na podmínkách Jarolímova angažmá, pro předkola Jarolím ještě zůstane v Boleslavi.

„Vůči klubu snad dojde ke shodě. Mimořádná situace vybízí k tomu, aby se udělalo mimořádné opatření. Nechci, aby to ublížilo ani jedné straně. Neumím a nechci v klubu zabouchnout dveře a odejít. Musí to mít nějakou štábní kulturu," uzavřel Jarolím.

Reklama

Související témata: