Hlavní obsah

Hráli s námi házenou, ale z debaklu jsem strach neměl, říkal Vaclík

zp (Hamburk)Sport.cz

Valil se na něho jeden útok za druhým, v jeho šestnáctce se rodila šance za šancí. Odolával, překonával se, pár bravurních zákroků v druhém díle kvalifikace proti Němcům vytasil, několika jistým gólům zabránil, ale nakonec Tomáš Vaclík tříbrankovému přídělu nezabránil.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Němec Mario Götze v akrobatické pozici před gólmanem Tomášem Vaclíkem.

Článek

Neměl jste v průběhu zápasu obavu, aby neskončil jednou velkou ostudou? Vždyť průběh devadesáti minut v Hamburku opravdu hrozil debaklem.

Na to jsem nemyslel, ba ani strach, že bychom mohli dostat za poločas šest branek, jsem neměl, i když hrozně těžké to proti Němcům bylo.

Zvláště po rychle inkasovaném gólu...

Aby ne - první střela a hned branka. Dokud to šlo, snažil jsem se něco chytit, jenže oni všechno trefovali a uklízeli do brány. Do stavu 3:0 hráli naplno a na hřišti jasně dominovali.

A vy jste jen a jen bránili...

Ale my jen bránit nechtěli, jenže Němci jsou strašně silní. Reagovali výborně na všechny situace, jež se jim naskytly, a dokázali, proč jsou úřadujícími mistry světa.

Jen bránit jste sice nechtěli, ale nakonec vám nic jiného nezbývalo...

Proti nim je to těžké, protože strašně rychle sbírají míče. A připravovali nás o ně třeba i v naší šestnáctce. A pak s námi hráli v podstatě házenou, jakou hrává se svými soupeři Bayern.

Dají se vůbec Němci ubránit? A jak složité to proti nim bylo?

Těžké, moc těžké. Pořád se pohybují, nestane se, aby byli dva v jednom prostoru, mají skvěle pokryté celé hřiště. Müller hraje chvíli vlevo a pak zase vpravo, pak je zase vpředu Götze nebo se tam objeví Özil. Svým rozestavením a naučeným herním schématem se dostávají do přečíslení a výhod, které zužitkují. Proto naprosto dominovali a nám dovolili trochu hrát až v momentě, kdy vedli o tři góly. Ale to už bylo samozřejmě pozdě na to se zápasem cokoli udělat.

Reklama

Související témata: